Új korszak jön a szerverek hűtésében

Kütyü Magazin - 2020. március 20.

Hatékonyabb energiagazdálkodást, távoli felügyeletet és jelentős helymegtakarítást tesz lehetővé a Schneider Electric legújabb hűtési megoldása. A mikroadatközpontok hűtésének biztosítására is ideális Uniflair Rack Mounting Cooling beépíthető közvetlenül a rack szekrénybe és integrálható a vállalat EcoStruxure platformjához.

A Schneider Electric most bemutatott Uniflair Rack Mounting Cooling hűtési megoldás kialakítását a végponti számítási kapacitás (edge computing) iránti igény és a mikroadatközpontok növekvő kereslete indokolta. Annak köszönhetően, hogy a 3,5 kW teljesítményű hűtőrendszer beépíthető közvetlenül a szervereket tároló rack szekrénybe, jelentős hely szabadul fel az informatikai infrastruktúra tárolására használt helyiségben, ami rendkívül hasznos lehet edge környezetekben. 

 

A Schneider Electric új megoldása lehetővé teszi, hogy a szerverek hűtésére csak annyi energiát használjunk fel, amennyire valóban szükség van, ezáltal energiamegtakarítást is eredményez, és hozzájárul a költségek csökkentéséhez. Az Uniflair Rack Mounting Cooling integrálható a vállalat EcoStruxure megoldásába, így folyamatosan, teljes körű információ áll rendelkezésre a hűtőmodul teljesítményéről és állapotáról.    

A megoldás gyorsan és egyszerűen telepíthető a rack szekrények alsó részében, pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé 0,5 és 3,5 kW teljesítmény között, illetve úgy tervezték, hogy minél könnyebben hozzáférhető legyen karbantartás céljából is.

Az Uniflair Rack Mounting Cooling optimális a mikroadatközpontok hűtésére, kisebb helyen nyújt nagyobb hűtési kapacitást, egyszerű kezelést és karbantartást kínál. Így ideális az olyan iparágak számára, ahol fontos, hogy a központtól távoli telephelyeken is legyen számítási kapacitás, mint például a kiskereskedelem, a pénzügyi szektor, az egészségügy, a könnyűipar, vagy éppen az oktatás. 

Vissza