Megérkezett a brit hadsereg számára fejlesztett Mudmaster

Kütyü Magazin - 2020. április 1.

A Casio G-Shock a brit hadsereg hivatalos partnerévé vált és különleges, kifejezetten a HM Armed Forces számára kifejlesztett karórát mutatott be. A British Army X G-Shock Mudmaster szénszálerősítésű, 53 milliméteres tokkal készül, amelynek köszönhetően a karóra extrém ellenállóképességgel van felvértezve a külső behatások ellen. Mindamellett pedig könnyű viseletet biztosít, ugyanis összesen 97 grammot nyom. 

A közel 250 ezer fős Her Majestry’s Army Forced, vagyis Őfelsége Hadereje a hadászati, szárazföldi erőkből, valamint a légierőből, a haditengerészetből és a tengerészgyalogságból áll. Éppen ezért a Casio G-Shock Mudmasternek nagyon sokrétű igényeknek kell megfelelnie. „Az óra megjelenését alapvetően meghatározza a tokon és a műanyag szíjon alkalmazott, a brit hadsereg által is használt katonai álca. A nagy felületű, rozsdamentes acél gomboknak köszönhetően pedig akár kesztyűben is könnyen és egyszerűen kezelhetők a karóra funkciói” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

A szénszálerősítésű rétegek, valamint a műgyanta kombinációja minden eddiginél nagyobb védelmet biztosít a tok számára, amely még ellenállóbbá vált a külső behatások, így például a rázkódással, az ütődéssel szemben. Emellett – nevéből adódóan – a sár-, por- és egyéb szennyeződések sem tehetnek kárt benne. Hozzátette: a tok és számlap kifejezetten a HM Armed Forces kérésére lett fekete, ez a megoldás ugyanis segíti a katonák terepen történő rejtőzködését.

A British Army X G-Shock Mudmaster számos hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek nagymértékben segítik a katonák tájékozódását és munkáját. A GG-B100BA-1AER modell légnyomás mérést használó magasságmérőt alkalmaz, amely egészen 10 ezer méterig képes kijelezni a tengerszint feletti magasságot. Viselője szükség esetén akár 40 magassági értéket is eltárolhat, amelyekhez a Mudmaster automatikusan dátumot és pontos időt is társít. A tartózkodási lokáció megadásával pedig a Mudmaster meg tudja jeleníteni a napkelte és napnyugta pontos idejét. Ez megkönnyíti a katonák számára a végrehajtandó műveletek tervezését. 

A fegyveres erők munkáját továbbá olyan hasznos funkciók segítik, mint a beépített a digitális iránytű, a hőmérő, a világidő kijelzés, a stopper, az időzítő, a világidő kijelzés, valamint a lépésszámláló. „A GG-B100BA-1AER alapvetően a brit fegyveres erők igényei alapján készült, de a Casio a civilek számára is elérhető tesz egy limitált szériát” – jegyezte meg a szakember. 

Vissza