Október 5-én válik elérhetővé a Windows 11

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 2.

A Microsoft az angol nyelvű Windows blogján jelentette be, hogy 2021. október 5-től elérhetővé válik a Windows 11. Ettől a naptól kezdve lehet ingyenesen frissíteni Windows 11-re az arra jogosult Windows 10-es számítógépeken, és ekkor indul el a Windows 11 operációs rendszerrel előtelepített számítógépeknek az értékesítése is.

A blog az alábbi témákat érinti:

  •    A frissítés elérhetősége: Az ingyenes frissítés több lépcsőben és minőséget szem előtt tartva történik meg. A frissítést első körben az új, jogosultsággal rendelkező eszközök kapják meg, később a már forgalomban lévő eszközök. Ezeket különböző szempontok alapján rangsorolják majd: a hardver jogosultsága, megbízhatósága, az eszköz kora és egyéb tényezők, amelyek befolyásolják a frissítés eredményét. A Microsoft szerint 2022 közepéig minden jogosult eszköz ingyenesen frissülhet a Windows 11-re.
  •    A jogosult Windows 10 számítógépek köre: A Microsoft már korábban is szorosan együttműködött a gyártókkal és kiskereskedelmi partnereivel azért, hogy olyan nagy teljesítményű Windows 10 számítógépek készüljenek, amelyek alkalmasak lesznek a Windows 11-re történő frissítésre. Néhány erre jogosult számítógép a blogbejegyzésben is megtekinthető.

 

A közlemény legfontosabb hírei:  

  •    Új design és hangzásvilág, modern, friss, esztétikus és letisztult, a nyugalom és felszabadultság érzését árasztja magából.
  •    A jobb játékélményt nyújtó Windows 11 a DirectX12 Ultimate, a DirectStorage és az Auto HDR technológiával teljes mértékben kiaknázza a rendszer hardverében rejlő lehetőségeket. 
  •    A Windows 11 minden korábbi Windows verziónál befogadóbb lett, s továbbfejlesztett akadálymentességi funkciókkal is rendelkezik.
  •    A Windows 11 új lehetőségeket kínál a fejlesztőknek és tartalom készítőknek azáltal, hogy egyre több fejlesztőnek és független szoftvergyártónak is elérhetővé vált a Microsoft Store piactere, ahová feltölthetik alkalmazásaikat. 
Vissza