Kifinomult luxust árasztó hangsugárzót jelentett be a Technics

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 10.

A Technics bejelentette új, SB-G90M2 hangsugárzórendszerét, amely a Grand Class sorozat tagja. Elődjéhez, az SB-G90-hez hasonlóan az új M2 verzió is egy háromutas bass reflex hangsugárzórendszer, amelyben egy 25 mm-es dómsugárzót és egy 160 mm-es középtartományú alumíniumkúpos sugárzót egyesítő kétutas koaxiális sugárzó kapott helyet. Ezekhez társul még a két 160 mm-es mélyközépsugárzó, amely szintén alumíniumból készült. 

A Technics mérnökei az alapos kutató- és fejlesztőmunkának és a mechanikai szerkezetek és fejlett sugárzótervezés során szerzett tudásuknak köszönhetően továbbfejlesztették az audiofil teljesítmény minőségét.

Az új SB-G90M2 tervezésénél számítógépes elemzéssel alakították ki az optimális sugárzókat, alkotóelemeket és a hangládát, hogy hatékonyan kiiktathassák a nemkívánatos rezgéseket és torzításokat.

Mindezek eredményeként a Technics jelentősen továbbfejlesztette az egyébként is kimagaslóan teljesítő SB-G90 hangminőségét. Az új SB-G90M2 hangsugárzórendszer jól mutatja a Technics vezető hangtechnikagyártó szerepét. A márkát egyetlen cél hajtja: zenei műfajtól függetlenül az eredeti előadáshoz minél hűebb hangzást adni a hallgatóknak.

 

Az alábbiakban foglaltuk össze, milyen műszaki fejlesztéseket tartalmaz az SB-G90M2 elődjéhez, az SB-G90-hez képest:

•  Precíziós Advanced Phase sugárzó: A koaxiális sugárzó membránját újratervezték. A szerkezetét VEM (végeselemes módszer) szimulációval számították ki újra, hogy csökkentsék a rezonanciát és természetesebben, kevesebb torzítással szólaljon meg a középtartomány. Továbbá egy Linear Phase Pluggal hatékonyan kiiktatták a fáziszavarokat, így természetesebbé vált a magassugárzó hangnyomása.

•  Továbbfejlesztett BDMA (Balanced Driver Mounting Architecture): A belső sugárzórögzítő konzolt, amely a mélyközépsugárzók súlypontját a mágnes körül tartja kibővítették egy lemezzel, amely az alaplaphoz rögzíti, így a rezgések a talaj felé továbbítódnak.

•  Még energikusabb hangláda: A hangláda alsó részében elhelyezkedő belső merevítőszerkezetet teljes mértékben újratervezték. Az úgynevezett Standing Wave Termination Structure egy többszörösen meghajtott hanghullámterelő, amelyben pontosan szabályozott mennyiségű hangelnyelő anyag található. A szerkezet úgy képes hatékonyan elnyelni az álló hanghullámokat, hogy csak minimális mennyiségű hangelnyelő anyagot alkalmaz.

•  A vásárlók igényének megfelelően az új SB-G90M2 kettős kábelezésű hangszórókimeneteket kapott.

 

Az SB-G90M2 hangsugárzórendszer 2021 októberétől lesz elérhető Európában kifinomult luxust árasztó, minőségi, fekete színű külsővel.

Kulcsszavak: hangsugárzó, Technics
Vissza