100 millió felhasználóval büszkélkedhet a HarmonyOS 2 operációs rendszer

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 16.

Már több mint 100 millió HUAWEI okoseszköz – beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és viselhető okoseszközöket – használja a vállalat legújabb operációs rendszerét, a HarmonyOS 2-t. 

A százmilliós felhasználószámot mindössze három hónappal a rendszer bemutatását követően érték el, ami új rekordnak tekinthető az iparágban – jelentették be a vállalat sencseni rendezvényén. Az eseményen a HUAWEI Technologies Fogyasztói Üzletága számos új intelligens, irodai eszközt – többek között asztali számítógépet, notebookokat és nyomtatót – mutatott be, amelyek a globális piacon lesznek elérhetők.  

Szeptember 13-án számos új irodai eszközt mutatott be a HUAWEI Technologies. A globális piacon mostantól elérhető a HUAWEI MateBook 13s, a MateBook 14s, a HUAWEI MateStation X asztali számítógép, a HUAWEI MateView GT 27 monitor, valamint a HUAWEI PixLab X1 nyomtató is. Emellett azt is bejelentették, hogy meghaladta a 100 milliót azoknak a felhasználóknak a száma, akik frissítették készülékeiket HarmonyOS 2-re.

Rekord gyorsaságú telepítés

"Ez egy hatalmas mérföldkő. Hálásak vagyunk fogyasztóinknak és partnereinknek a támogatásért!" - mondta a rendezvényen Richard Yu. A HUAWEI Fogyasztói Üzletágának vezetője hozzátette, a HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. 

A HarmonyOS 2-t rekord ütemben telepítették a felhasználók: a megjelenés után egy héttel az operációs rendszer elérte a 10 millió letöltést. Ez a szám július 8-án 30 millióra emelkedett. Szeptember 12-én, három hónappal a bevezetés után, a felhasználók száma átlépte a 100 milliót. Ilyen rövid idő alatt egyetlen mobil operációs rendszer sem ért el ilyen mennyiségű felhasználót.  

 

Fejlesztők között is népszerű

Az új operációs rendszer nemcsak a felhasználók körében népszerű, számos fejlesztő és partner is csatlakozott a HarmonyOS ökoszisztémájához. Számuk mára meghaladta az 1,3 milliót, ami tízszeres növekedést jelent a tavalyi évhez képest. 

A HUAWEI a jövőben még tovább növeli az elérhető kódokat az OpenHarmony nyílt forráskódú projekthez, hogy segítse annak növekedését és fejlődését, lehetővé téve a különböző iparágak fejlesztőinek, hogy az OpenHarmony-n alapuló, következő generációs operációs rendszereket építsenek, ami tovább segítheti a digitalizációt és az intelligens fejlesztést. 

Új termékek a globális piacra

Ezen a rendezvényen debütált egy új termékkategória, a HarmonyOS-t futtató HUAWEI PixLab X1 nyomtató. Ez az élvonalbeli nyomtatást biztosító termék is része a vállalat intelligens irodai Seamless AI Life (élet a gördülékeny AI megoldásokkal) megoldásainak. A felhasználók Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatják a nyomtatót a közeli HUAWEI eszközükhöz, beleértve a telefonokat, táblagépeket vagy számítógépeket. A folyamat mindössze 20 másodpercet vesz igénybe. A PixLab X1 működése egyszerű és hatékony, valamint támogatja a Tap to Print funkciót is.

Vissza