A Sony bemutatta 2022-es televíziós kínálatát

Kütyü Magazin - 2022. január 5.

A Sony bejelentette új BRAVIA XR televízióit: bemutatkozott a MASTER Series Z9K 8K és az X95K 4K Mini LED, a MASTER Series A95K, a MASTER Series A90K és az A80K 4K OLED, valamint az X90K 4K LED készülék. 

A Cognitive Processor XR által vezérelt egyedi XR Backlight Master Drive precízen vezérli a Z9K és az X95K készülékekben található, legújabb generációs Mini LED háttérvilágítást a kiemelkedő fényerőért, így a felhasználók minden korábbinál szélesebb dinamikatartományt, káprázatos fényeket és mély fekete színeket, valamint természetes középtónusokat tapasztalhatnak a csúcsfények körül minimális becsillanással. A Cognitive Processor XR vezérli az A95K új OLED paneljét az XR Triluminos Max funkció által, amely a Sony legszélesebb színpalettáját és természetesen gyönyörű árnyalatokat jeleníti meg.

 

Az új innovációk segítségével a Sony a legjobb és leginkább magával ragadó nézői élményt biztosít felhasználói számára, hitelesen közvetítve az alkotók szándékát. Filmezés közben a nézők megtapasztalhatják a legújabb funkciókat: OLED készülékek esetén az Acoustic Surface Audio+, LED készülékek esetén az Acoustic Multi-Audio beállítás a képernyőn megjelenő képekhez igazítja a hang helyzetét, így kiemelkedően valósághű audiovizuális élményt hoz létre.  A Netflix és a Sony együttműködése által megalkotott Netflix Adaptive Calibrated Mode automatikusan beállítja a képfeldolgozást a környezeti fények alapján, így a felhasználók kedvenc műsorai és filmjei minden körülmények között az alkotók szándékainak megfelelően jelennek meg a képernyőn. Ezen felül a Sony új BRAVIA CORE Calibrated Mode beállítása automatikusan feljavítja a képminőséget, hogy minél jobban igazodjon a tartalomgyártó eredeti elképzeléseihez. A 2022-es BRAVIA televíziók mindegyike megfelel a ‘Perfect for PlayStation5’ minősítésnek, amely két PS5 exkluzív funkcióval is rendelkezik: az Auto HDR Tone Mapping és az Auto Genre Picture Mode beállítással. 

 

Idén a Sony egy új fejlesztésű kamerát is bemutat: a BRAVIA CAM érzékeli, hogy a felhasználók hol ülnek, és ennek megfelelően optimalizálja a képet és a hangot. A kamera gesztusvezérlést, videohívási lehetőségeket és számos más szórakoztató, új élményt biztosít a felhasználók számára. 

 

Folyamatosan növekszik az igény a minél nagyobb TV kijelzőkre, ami azonban nagyobb erőforrásigénnyel és energiahasználattal jár. A Sony elkötelezett a fenntarthatóság mellett, a tervezési folyamattól egészen a nézői élményig bezárólag. A Sony "Road to Zero" globális környezetvédelmi tervének célja, hogy segítse a fenntartható társadalmak kialakítását azzal, hogy termékei és üzleti tevékenységei környezeti lábnyomát 2050-ig nullára csökkenti. Ezen célnak megfelelően a Sony 2022-es televíziós kínálata nagy mennyiségű újrahasznosított műanyagot tartalmaz, ötvözve a Sony által kialakított SORPLAS technológiával, amely még több újrahasznosított anyag felhasználását teszi lehetővé, anélkül, hogy a tervezés és a tartósság kapcsán kompromisszumokat kellene hozni. A technológia alkalmazásával akár 60 százalékkal csökkenthető a teljes műanyag-felhasználás, amely körülbelül 140 millió CD-nek felel meg. Ezen felül a BRAVIA CAM felismeri, amikor a felhasználók nem ülnek a TV előtt, és csökkenti a kijelző fényerejét az energiatakarékosság érdekében.

Vissza