Több, mint 300 film közül válogathatnak a SONY BRAVIA XR modellek tulajdonosai

Kütyü Magazin - 2021. április 7.

A BRAVIA CORE, a BRAVIA XR televíziók alaptartozékaként a legújabb filmek, kasszasikerek és klasszikusok széles választékát kínálja. A BRAVIA XR TV tulajdonosok továbbá megtapasztalhatják a Pure Stream legmagasabb streaming képminőségének élményét is. 

A Sony Pictures Entertainment (SPE) közreműködésével létrehozott BRAVIA CORE során a szórakoztatás és a technológia találkozását üdvözölhetjük. Különleges fejlesztésének köszönhetően a Sony hihetetlen játékfilmeket és további tartalmakat kínál vadonatúj televíziósorozatának vásárlói számára. Az új BRAVIA XR modellekkel, köztük a nemrég megjelent MASTER Series A90J 4K-s HDR OLED készülékkel, és a közelgő X90J 4K HDR Full Array LED televízióval, a felhasználók a legújabb SPE és a legnagyobb IMAX Enhanced gyűjtemény prémium és klasszikus játékfilmjei*  közül válogathatnak. A BRAVIA CORE az iparágban elsőként alkalmazza a Pure Stream technológiát, amely szinte veszteségmentes UHD BD-vel egyenértékű minőséget ér el 80 képkocka/másodperc**  sebességű streaming esetén is.

 

„Összehozzuk a legjobb filmkészítőket a legjobb színészekkel, majd az így született játékfilmeket a Sony egyedülálló technológiáján és lehengerlő televízióin keresztül juttatjuk el a fogyasztókhoz. A BRAVIA CORE videoszolgáltatás, amely minden BRAVIA XR TV alapvető tartozéka, a legmagasabb szintű otthoni moziélményt biztosítja” – nyilatkozta Keith Le Goy, a Sony Pictures Television nemzetközi értékesítési és hálózati elnöke.

A BRAVIA XR televíziók tulajdonosai BRAVIA CORE kreditjeikkel egy több, mint 300 filmből álló adatbázisból válogathatnak, melynek részét képezi többek közt a Venom, a Nyúl Péter, a Szellemírtók, a Szárnyas fejvadász 2049 és a Jumanji: Vár a dzsungel. Az A90J és Z9J televíziókhoz 10, míg a további BRAVIA XR modellekhez***  5 kredit tartozik. Ezen felül a BRAVIA CORE használatával a felhasználók feliratkozhatnak egy kiváló filmválogatásra, melyet akármikor, korlátlan alkalommal megtekinthetnek, akár 4K HDR minőségben**** . 

Pete Wood, a Sony Pictures Entertainment médiaterjesztésért felelős alelnöke az alábbiakat nyilatkozta: „Körülbelül négy éve dolgozunk azon, hogy miként alkossuk újra az otthoni moziélményt, és hogyan juttassuk el a nappalikba a nagyszerű, magával ragadó technológiákat, melyeket korábban csak a mozikban láthattunk.” 

„A BRAVIA CORE kiemelkedő és innovatív élményt biztosít. A felhasználók a stúdió legjobb tartalmaihoz férhetnek hozzá, a legjobb és legfrissebb címektől kezdve egészen az örökzöld Sony klasszikusokig bezárólag.”

 

A valóban elragadó nézői élmény biztosítása érdekében a BRAVIA CORE hozzáférést biztosít a legnagyobb IMAX Enhanced filmgyűjteményhez, melyeket BRAVIA XR készülékekre optimalizáltak, felújított IMAX képi világgal és a lenyűgöző DTS hangzással. 

„Az IMAX Enhanced a legjobb mód arra, hogy moziminőségben, de az otthon kényelmében élvezhessük a nagyköltségvetésű szórakoztatást. A Sony Pictures és a DTS közreműködésével közel 50 IMAX Enhanced címet újítottunk fel, melyek így a legmagasabb kép- és hanghűséggel élvezhetők a Sony BRAVIA XR eszközökön. Örömmel jelentjük be, hogy a BRAVIA CORE bemutatkozásával bővítjuk az eddigi gyűjteményt. Alig várjuk, hogy átültessük az IMAX legkiválóbb elemeit a streaming tartalmak világába.” – mondta Bruce Markoe, az IMAX Post és az IMAX Corporation vezetője.

Az olyan IMAX és egyéb, tanúsítvánnyal rendelkező kamerával rögzített filmek, mint a Pókember: Idegenben, nagyobb képaránnyal bírnak, melyet kifejezetten az IMAX vásznak nagyságára terveztek. A nézők otthoni környezetben válogathatnak a kimagasló filmes élmények közül, melyek közt megtalálhatók díjnyertes alkotások (Kisasszonyok, Egy kivételes barát), akciómozik (Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk; Nyomd, Bébi, nyomd!), valamint családi filmek (Hotel Transylvania, Hupikék törpikék: Az elveszett falu) is.

„A filmgyártás igazán kifinomulttá vált, a Sony BRAVIA XR televíziók technológiája pedig lehetővé tette, hogy ez az élmény otthon is átélhető legyen” – tette hozzá Bruce Markoe.

 

A BRAVIA CORE csomag részét képző Studio Access mód használatával a nézők betekintést kaphatnak kulisszák mögötti felvételekbe, interjúkba és megannyi extra tartalomba.

A BRAVIA CORE már elérhető valamennyi BRAVIA XR televízión. A BRAVIA XR sorozat a Cognitive Processor XR technológiáján alapszik, és a hagyományos mesterséges intelligencián túl egy vadonatúj feldolgozási módszert alkalmaz, mely az emberi látást és hallást hivatott reprodukálni.

___________________

*  A filmek száma és kínálata változhat.

**  A BRAVIA CORE Pure Stream technológiával rendelkezik, mely 30 és 80 képkocka/másodperces sebességű streamingre képes. A Pure Stream 30 képkocka/másodperces sebességű használatához legalább 43 megabájt/másodperces internetsebesség szükséges. A legmagasabb minőségű, 80 képkocka/másodperc sebességű Pure Stream szolgáltatáshoz ugyanez a limit 115 megabájt/másodpercnél kezdődik. A BRAVIA CORE nem vállal felelősséget a hálózati korlátozásokért és az elérhető sávszélességért. A hálózati szolgáltató korlátozásai és feltételei érvényesek lehetnek.

***  A80J, A83J, A84J, X95J, X90J, X92J, X93J és X94J.

****  Átmeneti hozzáférés a video-on-demand tartalmakhoz: 24 hónapnyi BRAVIA CORE előfizetés a Z9J és A90J eszközökön, 12 hónap az A80J, A83J, A84J, X95J, X90J, X92J, X93J és X94J eszközökön. Az előfizetési időszak a BRAVIA CORE felhasználói profil regisztrációjától veszi kezdetét. A televízió üzembe helyezése után, az átmeneti előfizetési időszak lejártával megszűnik a video-on-demand tartalmakhoz való hozzáférés. A megújítás a BRAVIA CORE szolgáltatóval kötött megállapodás alapján történik, az adott szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételekkel összhangban.

Vissza