Elérhető az Oracle Database Service for Microsoft Azure

Kütyü Magazin - 2022. július 27.

Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database Service for Microsoft Azure általános elérhetőségét. Ezzel az új ajánlattal a Microsoft Azure ügyfelei könnyen és megszokott módon hozhatnak létre, érhetnek el és felügyelhetnek vállalati szintű Oracle Database szolgáltatásokat az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) szolgáltatásában. A felhasználók az Azure-ra migrálhatnak vagy új alkalmazásokat építhetnek rá, majd csatlakozhatnak az OCI-on futó, nagy teljesítményű és nagy rendelkezésre állású, menedzselt Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz, például az Autonomous Database-hez.

Az Azure és OCI multicloud képességével az ügyfelek megkapják a választás szabadságát

Az elmúlt két évtizedben ügyfelek ezrei bíztak abban, hogy a Microsoft és az Oracle szoftverek jól együttműködve futtatják üzleti szempontból kritikus alkalmazásaikat. Ahogy az ügyfelek az alkalmazásokat és az adatokat a felhőbe költöztetik, továbbra is a megbízható szoftverpartnerek közös megoldásait keresik. 2019 óta, amikor az Oracle és a Microsoft bejelentette együttműködését az Oracle Interconnect for Microsoft Azure szolgáltatás keretében, több száz szervezet használta a biztonságos és privát összeköttetéseket 11 globális felhőrégióban.

A Microsoft és az Oracle kibővíti ezt az együttműködést, hogy az Oracle Database Service for Microsoft Azure szolgáltatással tovább egyszerűsítse a több felhőre kiterjedő felhasználói élményt. Számos közös ügyfél, köztük a világ legnagyobb vállalatai, például az AT&T, a Marriott International, a Veritas és az SGS, a teljesítmény és a skálázhatóság optimalizálása, valamint az üzleti modernizációs erőfeszítéseik felgyorsítása érdekében a legjobb szolgáltatásokat kívánják választani a különböző felhőszolgáltatók között. Az Oracle Database Service for Microsoft Azure az Oracle Interconnect for Azure szolgáltatásra épül, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyebben integrálják a Microsoft Azure-on lévő megoldásaikat az Oracle Database szolgáltatásaival az OCI-n keresztül. Az ügyfeleknek nem kell díjat fizetniük az Oracle Database Service for Microsoft Azure használatáért, illetve az Azure és az OCI közötti hálózati összeköttetésért vagy a kilépő és belépő adatokért. Az ügyfelek csak az általuk igénybe vett egyéb Azure- vagy Oracle-szolgáltatásokért fizetnek, például az Azure Synapse vagy az Oracle Autonomous Database szolgáltatás használatáért.

 

 

“A Microsoft és az Oracle már régóta együttműködik közös ügyfeleink igényeinek támogatása érdekében, és ez a partnerség jó példa arra, hogy miként kínálunk választási lehetőséget és rugalmasságot ügyfeleinknek a felhőtechnológiával történő digitális átalakulás során. Az Oracle döntése, hogy a Microsoftot választotta kiemelt partnerének, elmélyíti a két vállalat közötti kapcsolatot, és biztosítja az ügyfelek számára, hogy az iparág két vezető cégével dolgozzanak együtt" – mondta Corey Sanders, a Microsoft iparági megoldásokért és globális terjeszkedésért felelős alelnöke. 

"Jól ismert mítosz, hogy nem lehet valódi alkalmazásokat futtatni két felhőben. Most eloszlathatjuk ezt a mítoszt, mivel az Oracle és a Microsoft ügyfelei számára lehetővé tesszük, hogy könnyen tesztelhessék és demonstrálhassák az Oracle adatbázisok és az Azure alkalmazások kombinációjának értékét. Nincs szükség mélyreható ismeretekre egyik platformon sem, sem összetett konfigurációkra – bárki használhatja az Azure portált, hogy kihasználja a két felhő együttes erejét" – mondta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke.

"A multicloud teljesen új értelmet nyer az Oracle Database Service for Microsoft Azure bevezetésével. Ez a szolgáltatás, amelynek célja, hogy átlátható módon, intuitív és egyszerű hozzáférést biztosítson az Azure-felhasználók számára az Exadata adatbázis-szolgáltatáshoz és az autonóm adatbázishoz, az Azure és az Oracle ügyfeleinek arra a kritikus igényére válaszol, hogy a legújabb Oracle adatbázis-technológia előnyeit Azure-szolgáltatásaikban is alkalmazhassák. A szolgáltatásoknak ez a kombinált és interaktív összekapcsolása a nyilvános felhőkön keresztül megteremti a többfelhős élmény alapjait, és merész iránymutatás arra nézve, hogy merre tart a felhő jövője. Hatalmas előnyökkel járhat az ügyfelek, a fejlesztők és a felhőszolgáltatások egészének szempontjából" – mondta Carl Olofson, az IDC adatkezelési szoftverekért felelős kutatási alelnöke.

 

Ismerős élmény az Azure-felhasználók számára egy Oracle által menedzselt szolgáltatással kombinálva

Az új Oracle Database Service for Microsoft Azure szolgáltatással a felhasználók néhány kattintással összekapcsolhatják Azure-előfizetésüket az OCI szerződésükkel. A szolgáltatás automatikusan konfigurál mindent, ami a két felhőkörnyezet összekapcsolásához szükséges, és összekapcsolja az Azure Active Directory azonosítókat, így az Azure-ügyfelek számára egyszerűvé válik a szolgáltatás használata. A szolgáltatás emellett az Azure terminológiával és az Azure Application Insights segítségével egy ismerős kezelőfelületet biztosít az Oracle Database Services on OCI számára.

"Számos kritikus fontosságú szolgáltatásunk fut helyben telepített Oracle adatbázisokon, hatalmas méretben. Ahogy ezeket a szolgáltatásokat a felhőbe költöztetjük, az Oracle Database Service for Azure lehetővé teszi számunkra, hogy ezeket az Oracle-adatbázisokat olyan megoldásokkal modernizáljuk, mint az OCI autonóm adatbázis, miközben az alkalmazási szinthez a Microsoft Azure-t használjuk" – mondta Jeremy Legg, az AT&T technológiai igazgatója. A vele készült interjút itt lehet megnézni!

"A többfelhős architektúrák lehetővé teszik számunkra, hogy a képességek, a teljesítmény és az ár alapján válasszuk ki a legjobb felhőszolgáltatót az egyes megoldások futtatásához. Az OCI és az Azure partnersége két nagy felhőszolgáltató képességeit integrálja, beleértve az Oracle Database szolgáltatásait az OCI-ban és az Azure alkalmazásfejlesztési képességeit" – mondta Naveen Manga, a Marriott International technológiai vezetője, aki tapasztalatairól ebben a videóban beszél!

"Az Oracle Database Service for Microsoft Azure leegyszerűsítette a több felhőből álló környezet használatát az adatelemzésben. Könnyedén tudtunk nagy mennyiségű, az Oracle Exadata Database Service által az OCI-n hosztolt adatot bevinni az Azure Data Factory-ba, ahol az Azure Synapse-t használjuk elemzésre" – mondta Jane Zhu, a Veritas operatív alelnöke és informatikai igazgatója.

"Az Oracle Database Service for Microsoft Azure leegyszerűsíti a több felhőből álló megközelítésünket. Képesek leszünk kihasználni az Oracle adatbázisok legjavát az Azure-ban, és az infrastruktúránkat az Azure-ban tudjuk tartani. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a két világ legjobb megoldásait használjuk, ami megkönnyíti a felhőre való áttérésünket, és fejleszti a belső IT szaktudását" – hangsúlyozta David Plaza, az SGS informatikai igazgatója, aki több információt is elmond az ezen a linken található videóban!

Vissza