Az UltiMaker új 3D nyomtatóval jelentkezett

Kütyü Magazin - 2023. január 28.

Az új UltiMaker S7 nyomtató a gyártó díjnyertes S-szériájára épít, azonban integrált Air Manager búrát és rugalmas nyomtatótálcát kapott.

A holland UltiMaker az ipari felhasználást célzó FFF 3D nyomtató piac vezető szereplője. Világszerte több mint 25 000 vállalat dolgozik az UltiMaker eddigi legnépszerűbb 3D nyomtatójával, az S5-tel. A most bemutatott és már rendelhető UltiMaker S7 az S-széria legújabb tagja. Az S7 fejlesztései közé tartozik a nyomtatások eltávolítását jelentősen megkönnyítő rugalmas nyomtatótálca, valamint az egybeépített Air Manager búra, amely a jobb hődisztribúcióért és a levegőszűrésért is felel.

 

 

„Több mint 25 000 partnerünk innovál az UltiMaker S5-tel nap mint nap, ami a világ egyik legtöbbet használt ipari 3D nyomtatójává tette ezt a modellt. Az S7-ben mindent megtartottunk, amit a visszajelzések alapján szeretnek a felhasználók, és ezt a bevált konstrukciót tettük még jobbá.” – mondta Nadav Goshen, az UltiMaker CEO-ja. Az S5 már 2018 óta volt a gyártó fő modellje és olyan nemzetközi cégek választott additív platformja, mint például a Ford, Siemens, L’Oréal, Volkswagen, Zeiss, Decathlon és a Continental.

 

 

Az új tálcaszintezési rendszer és a precízebb hőmérséklet-szabályozás támogatja a megbízható pontosságot az S7 teljes, 330 x 240 x 300 mm-es munkaterében. Az UltiMaker S7 elődjéhez hasonlóan több, mint 280-féle alapanyaggal képes dolgozni, amit előre tesztelt nyomtatási profilokkal támogat. „Az összes létező ökoszisztéma közül az UltiMakeré a legátfogóbb platform.” – fűzte hozzá Luke Taylor, a Polymaker, nyomtatószál-gyártó marketing managere.

Az S7 Pro Bundle tartalmazza az UltiMaker Material Station alapanyagállomást is, amely lehetővé teszi egyszerre 6 filament tekercs betöltését, a nyomtatószálak automata kezelését, ki- és befűzését, valamint az alapanyagok minőségének megőrzését párakontrollal.

 

 

Az UltiMaker márka célja, hogy olyan teljes és rugalmas megoldást nyújtsanak, amely egyszerűvé teszi a technológia bevezetését bármely munkahelyen és a lehető legnagyobb felhasználói szabadságot biztosítja. Az UltiMaker Academy e-learning kurzusai, a nyomtatók, felhasználók és fájlok kezelését támogató Digital Factory, a nyílt alapanyagrendszer, a Metal Expansion Kit, a fejlett UltiMaker Cura szoftver és a hitelesített pluginok mind ezt a célt szolgálják.

A Makerbot és az Ultimaker gyártók 2022 novemberében jelentették be a két cég összeolvadását az UltiMaker brand alatt. Mindkét korábbi márka hazai behozatala a budapesti FreeDee Kft-hez köthető, így az összeolvadásból létrejövő UltiMaker megoldásait, köztük az új S7 3D nyomtatót szintén a FreeDee kínálatában lehet megtalálni.

 

UltiMaker S7 bemutatkozó videó: 

 

Vissza