Érkeznek a Lenovo újgenerációs munkaállomásai

Kütyü Magazin - 2023. március 10.

A Lenovo bejelentette a ThinkStation PX, P7 és P5 termékeket, a vállalat eddigi legfejlettebb asztali munkaállomásainak új, technológiailag legfejlettebb készülékeit. Az új munkaállomásokat az alapoktól kezdve úgy tervezték újra, hogy a szélsőséges, nagy számítási igényű munkaterhelésnek is megfeleljenek az iparágakban, ezért az Intel legújabb, akár 120 magos processzortechnológiájával és a csúcskategóriás NVIDIA RTX professzionális GPU-k támogatásával is rendelkezik.

Ezen felül az új munkaállomások korszakalkotó keretezéssel és kialakítással, fejlettebb hőelvezető rendszerekkel, és BMC kapacitásokkal is rendelkezik az egyszerűsített távoli rendszerfelügyelethez. Az újgenerációs munkaállomások megfelelnek a folyamatosan növekvő, erőt, teljesítményt és sebességet követelő, a hibrid munkára épülő iparági igényeknek, így egyaránt alkalmasak a virtuális valóság és a virtuális gyártás, a gépi tanulás, az adattudomány, a számítógépes mérnöki munkafolyamatok és a mesterséges intelligencia kezeléséhez. 

“Mivel a munkaterhelések összetettsége egyre növekszik, az új asztali munkaállomásokat gondosan ügyfélközpontú szemlélettel terveztük meg annak érdekében, hogy megfeleljenek az elvárt üzleti eredményeknek és innovatív új megoldásokat nyújtsanak, amelyeket ügyfeleink a jövőben is élvezhetnek" – fejtette ki Rob Herman, a Lenovo Workstation és Client AI üzletágának alelnöke. “Annak érdekében, hogy az új rendszereink a lehető legjobb formát és kezelhetőséget nyújtsák felhasználóink számára, olyan márkákkal működtünk együtt szorosan, mint az Intel, az NVIDIA és az Aston Martin, mely tükrőződik a prémium vázban, a kiemelkedően magas grafikai teljesítményben, a memórián és a processzor erején.” 

A munkaállomások életre keltése kapcsán a Lenovo együttműködésbe lépett ügyfelével, az elismert és a csúcskategóriás termékek kapcsán piacvezető autógyártó vállalattal, az Aston Martinnal, hogy közösen alkossák meg az új ThinkStation vázat. Az Aston Martin tervezési filozófiájával összhangban készült váz tükrözi a Lenovo ikonikus piros arculatát, egyúttal a lehető legmagasabb teljesítményt nyújtja, és számos testreszabhatósági funkcióval is rendelkezik. A Lenovo és az Aston Martin mérnökei közösen dolgoztak azon, hogy megalkossák a legkorszerűbb teljesítményközpontú gépeket, amely lehetővé teszi a munkaállomáson dolgozók számára, hogy a bonyolult munkafolyamatok minden lépését megkönnyítsék. Ennek érdekében a mérnöki csapatok egy új, szerszámmentes vázkialakítást alkottak meg, amely rendkívüli rugalmasságot és még ergonomikusabb elrendezést biztosít. 

A lehető legnagyobb teljesítmény elérése érdekében a váz 3D rácsát az Aston Martin ikonikus DBS sportautója ihlette, a nagyteljesítményű autóipari szegmensből származó tervezési ismereteket alkalmazva egy asztali munkaállomás megalkotásához. Az újratervezett légterelők és a nagyobb 3D hatszögletes szellőzőnyílások, valamint a Lenovo szabadalmaztatott háromcsatornás hűtőrendszere akadálytalan légáramlást tesznek lehetővé – így biztosítva a hideg levegő maximális be- és a meleg levegő maximális kiáramlását. Ennek eredményeképpen az ikonikus ház maximalizálja a CPU-k, GPU-k, memóriák és tárolók teljesítményét. Emellett mindhárom új munkaállomás innovatív, moduláris kialakítású, elölről hozzáférhető meghajtókkal rendelkezik a könnyű szervizelhetőség és a frissítési rugalmasság érdekében.

“A Lenovo új ThinkStation vázának kialakítása kapcsán született együttműködés csodálatos három évet foglal magába” – fejtette ki Cathal Loughnane, az Aston Martin együttműködésekért felelős igazgatója. “A Lenovo munkaállomások felhasználóiként ez a projekt számunkra egyedi lehetőséget teremtett, hogy nagy teljesesítményű rendszereket alkothassunk, melyeket saját, nagyteljesítményű járműveink alkotásához használhatunk.” 

 

Lenovo ThinkStation PX: az asztali számítógépektől az adatközpontokig terjedő végső rugalmasságért

A Lenovo ThinkStation PX a Lenovo legmagasabb szintű, zászlóshajó munkaállomás termékkínálata, amely a Lenovo munkaállomások korábbi generációinál több magot és bővíthetőséget támogató, extrém teljesítményszintet ér el. A Rack-optimalizált ThinkStation PX biztosítja az asztali és adatközponti környezetekhez szükséges rugalmasságot, lehetővé téve a zökkenőmentes átmenetet a kettő között. A sokoldalú új munkaállomást a legújabb, 4. generációs Intel Xeon Scalable processzorok vezérlik, amelyek akár 120 CPU-magot kínálnak, és 53%-os átlagos teljesítménynövekedéssel büszkélkedhetnek az előző generációhoz képest. A ThinkStation PX emellett támogatja az akár négy darab két slotos NVIDIA RTX 6000 Ada generációs GPU-t, így a felhasználók a mai munkakörnyezetekre jellemző legösszetettebb munkafolyamatokat is képesek kezelni és végrehajtani, beleértve a kreatív befejezést és a CAE-szimulációt. Az új asztali munkaállomás akár 4 TB DDR5 memóriával és a PCIe Gen 5 sávokon keresztül elérhető ultragyors sávszélességgel rugalmasságot biztosít a többfelhasználós virtualizációhoz hibrid munkafolyamat-környezetekben – akár az adatközpontban, akár az asztali számítógép alatti szőnyegklaszterekben. Ezen felül a munkaállomás hatékony 1850 W-os tápegységet és opcionális tápegységeket is kínál.

 

Lenovo ThinkStation P7: elképesztő egyfoglalatos teljesítmény

A ThinkStation P7 a legújabb Intel Xeon W processzorokkal ellátott, áttörést jelentő új számítási architektúrával rendelkezik, amely akár 56 magot is támogat egyetlen foglalatban, így kiemelkedő teljesítményt biztosít a számításigényes, többszálas feladatok megoldásához. A korábban jellemzően szerverekre vagy felhőalapú erőforrásokat használó munkafolyamatok legszigorúbb teljesítmény- és megbízhatósági kihívásainak meghaladására tervezett ThinkStation P7 rack-optimalizált, 4U méretű házban, különféle asztali és adatközponti környezetekben való használatra is alkalmas. Az akár három kétfoglalatos NVIDIA RTX 6000 Ada generációs GPU támogatásával a ThinkStation P7 ideális a tartalomkészítők, építészek, tervezők, mérnökök és adattudósok számára, akiknek a lehető legnagyobb grafikai, vizualizációs, valós idejű renderelési, CAE és AI teljesítményre van szükségük. A ThinkStation P7 az autóipari formatervezéstől és a számítási áramlástani elemzéstől kezdve a komplex videokészítési és renderelési munkafolyamatokig a legkeményebb kihívásoknak is megfelel.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a Xeon W processzorok legújabb kínálatát, amely egy áttörést jelentő új számítási architektúrára épül, és lényegesen több magot tartalmaz, hogy felgyorsítsa a teljesítményt a leggyorsabban növekvő munkaterhelésekben, amelyektől a vállalkozások ma függnek" – mondta Roger Chandler, a CCG alelnöke és az Intel Creator and Workstation Solution csapatának általános igazgatója. "A processzorok úgy készültek, hogy a professzionális innovátorok - köztük az alkotók, mérnökök és adattudósok - számára biztosítsák az iparág legújabb innovációinak létrehozásához szükséges teljesítményt és stabilitást."

 

Lenovo ThinkStation P5: Sokoldalúság, megbízhatóság és teljesítmény a jövőre nézve 

A ThinkStation P5 asztali munkaállomást számos iparági vertikális területre tervezték oly módon, hogy megfeleljen a felhasználók magasabb szintű teljesítményre, IT-bővíthetőségre és egyszerű vállalati menedzsmentre vonatkozó igényeinek. A következő generációs munkaállomás újonnan tervezett vázzal, a legújabb, akár 24 magot kínáló Intel Xeon W processzorokkal és akár két NVIDIA RTX A6000 professzionális grafikus kártya támogatásával rendelkezik. A nagy sebességű DDR5 memória és a PCIe Gen 5 sávszélesség rendkívüli konfigurálhatóságot biztosít, amely a végfelhasználók egyedi igényeit szolgálja ki. Az építészek, tervezők, mérnökök és kreatívok számára egyaránt optimalizált munkaállomás a szilárd modellezés és a számításigényes feladatok, köztük a BIM, az összetett 3D CAD, a valóságmegragadás és a térbeli vizualizáció, a vizuális effektek és az éles bevetések terén egyaránt kitűnő választás.

"Az NVIDIA a világ legerősebb vizuális számítási GPU-it kínálja asztali munkaállomásokhoz" – mondta Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációért felelős alelnöke. "Ezek a Lenovo mindhárom új ThinkStation asztali rendszerében megtalálhatóak, és olyan nagy teljesítményű technológiával látják el az adatkutatókat, mérnököket és kreatív szakembereket, amelyre szükségük van a hatalmas adathalmazokkal való munkához, a gyorsabb innovációhoz, az AI-hez és egyéb számításigényes munkafolyamatainak felemeléséhez."

A ThinkStation PX, P7 és P5 munkaállomásokat úgy alakították ki, hogy a legigényesebb, professzionálisan kezelt informatikai munkahelyi környezetekben is hatékony segítséget, alapvető vállalati szintű funkciókat és biztonságot nyújtsanak. A Lenovo szigorú szabványai és tesztelései, a ThinkStation Diagnostics 2.0, a ThinkShield támogatás, a Premier Supportra való frissítés és a hároméves garancia biztosítja a magabiztos és biztonságosabb munkavégzéshez szükséges nyugalmat.

A három új munkaállomás 2023 májusától* lesz elérhető. 

_________________

* Az elérhetőség földrajzi területenként változhat, és előfordulhat, hogy a termékek csak egyes piacokon állnak rendelkezésre.

Vissza