Új Optiplex és Precision megoldások

Kütyü Magazin - 2022. március 17.

A Dell Technologies bemutatta a tavaszi új termékportfóliójának előhírnökeit, az OptiPlex és Precision megoldásokat. Az új modellek akár 12. generációs Intel Core i9 processzorokkal és mesterséges intelligencián alapuló szoftverekkel is elérhetők. Tervezésük során szem előtt tartották a fenntarthatóságot és a környezettudatos anyaghasználat mellett a csomagolás és az ellátási lánc is kiemelt figyelmet kapott.

OptiPlex megoldások az eszközöktől a felhőig

A fenntartható anyagok, a beépített mesterséges intelligencia, és a minden eddiginél magasabb szintű testreszabhatóság kerül előtérbe az OptiPlex legújabb generációjával. A most akár 12. generációs Intel Core i9 processzorokkal is elérhető, kibővített OptiPlex asztaligép portfólió tökéletes választás az olyan munkahelyeken, ahol fontos a testreszabhatóság és a személyre szabott hatékonyság. Ezek a rendszerek hihetetlen teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak helykímélő, letisztult asztali formavilággal. Továbbá világszínvonalú biztonsági megoldásokkal rendelkeznek, amelyeket az alkalmazott munkastílus igényeihez lehet szabni. Az OptiPlex modellek tervezése során szem előtt tartották a fenntarthatóságot, EPEAT Gold minősítésű konfigurációkkal, nagy számú PCR alkatrésszel, a mikroszámítógépek ventilátoraiban az óceánok tisztaságát fenyegető műanyagokkal (OBP), valamint fenntartható csomagolással is rendelkeznek.

•  OptiPlex 7000 Micro – A legnagyobb teljesítményű, prémium, szuperkompakt OptiPlex számítógép elérhető a legjobb felügyeleti megoldásokkal és opcionálisan választható Intel vPro technológiával. Teljesen új, rugalmas tartószerkezeteivel vonzó választási lehetőséget kínál a rögzített eszközök felhasználói számára.

•  OptiPlex 7400 All-In-One – Az OptiPlex 7400 All-in-One a legintelligensebb 24 colos All-in-One rendszer, amely prémium együttműködési funkciókat biztosít. A Dell Optimizer beépített mesterséges intelligenciájával alkalmazkodik a felhasználók munkastílusához. Az intelligens hangrendszer javítja a hangminőséget és a mikrofon teljesítményét, és csökkenti a háttérzajt. A felhasználó kényelmesen dolgozhat, és a szemét is jobban kímélheti a nagy méretű FHD érintőképernyővel vagy az új, kékfény-kibocsátást csökkentő (Low Blue Light, LBL) technológiával felszerelt, érintőfunkció nélküli kijelzővel. A továbbfejlesztett webkamera az időbeli zajcsökkentéssel (TNR) és a széles dinamikatartományú technológiával (WDR) a legjobb videókonferencia-élményt biztosítja. Fenntartható módon, PCR-alapanyagokból készült.

•  OptiPlex 3000 Thin Client – a világ legbiztonságosabb vékony kliense, amely kompatibilis a Dell ThinOS rendszerrel. A legújabb N sorozatú Intel processzorokkal rendelkező modell többféle (többek között a Dell ThinOS, az Ubuntu Linux és a Windows 10 IoT Enterprise) operációs rendszerrel is választható. Kifejezetten úgy tervezték, hogy támogassa a munkafolyamatok és alkalmazások széles körét. A Dell Cloud Client Workspace szoftverekkel együtt ez a megoldás azonnali hozzáférést biztosít a digitális és virtuális munkaterületekhez, így a beüzemelés pillanatától kezdve használható.

 

Precision – új munkaállomások a nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz 

A Dell bejelentett három új, asztali munkaállomást a legújabb, 12. generációs Intel Core processzorokkal, professzionális grafikai megoldásokkal és memóriával (DDR5). Az új modellek támogathatják például a mérnökök és tervezők 2D/3D modellezési, a VR-alapú képzési vagy az egészségügyi terület sebészeti tervezési munkafolyamatait, illetve a kiskereskedelem és a vendéglátás digitális eszközeit. A nagy teljesítményigényű felhasználóknak az új modellek megbízhatóságot biztosítanak, a Dell Optimizer for Precision szoftver pedig magasabb szintre emeli a technológiai felszereltségüket, hiszen a beépített MI optimalizálja az alkalmazásteljesítményt.

•  Precision 3660 Tower – A modell kivételes skálázhatóságot kínál toronykivitelben, olyan teljesítménnyel, amely képes a VR- és MI-munkafolyamatok kezelésére is. A 3660-as torony teljesen új házzal rendelkezik, és folyadékhűtési lehetőséget is kínál, amelynek köszönhetően még a komoly munkafolyamatok is minimális zaj mellett futtathatók. A 3660-as toronyban ezenfelül elölről elérhető rekeszek is találhatók, amelyekkel kényelmesen és biztonságosan eltávolíthatók a meghajtók.

•  Precision 3460 SFF – Egy kis méretű (SFF) kialakítás, amely tökéletes, helytakarékos megoldás lehet a kisebb munkahelyekhez és az edge környezetekben. A továbbfejlesztett grafikai megoldásoknak köszönhetően a 3460 SFF támogatja a VR/AR technológiát, és remek ár/érték arányt kínál számos iparág felhasználói számára.

•  Precision 3260 Compact – A legkompaktabb munkaállomás, amely alapszintű VR- és MI-projekteket képes futtatni. Maximum hét kijelző csatlakoztatható a modellhez, és a nagy teljesítményű grafikai megoldásoknak és processzorválasztéknak köszönhetően többszálú alkalmazások futtatására is alkalmas. Az eszközhöz többféle tartószerkezet elérhető, így a felhasználók munkaterülete letisztult marad, miközben a teljesítményről sem kell lemondaniuk.

 

A Dell Technologies segít a szervezeteknek és az embereknek megteremteni digitális jövőjüket, átalakítani azt, ahogy nap mint nap működnek, dolgoznak, és ahogy a szabadidejüket töltik. A vállalat az iparág legszélesebb és leginnovatívabb technológiai és szolgáltatási portfólióját kínálja az ügyfeleknek az adatok korszakában.

Vissza