A kezdő játékosokra is gondol a Lenovo

Kütyü Magazin - 2023. március 24.

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

A bőséges választékot kínáló, vadonatúj Lenovo LOQ gamer laptopok között megtalálható az Intel-alapú Lenovo LOQ 16IRH8 és Lenovo LOQ 15IRH8 laptopok, valamint a Lenovo LOQ Tower 17IRB8 asztali PC, illetve az AMD-alapú Lenovo LOQ 16APH8 és Lenovo LOQ 15APH8 laptopok. A Lenovo prémium kategóriás Legion márkájú gamer sorozata által inspirált új Lenovo LOQ termékcsalád nem csak olyan dizájnelemeket foglal magában, mint a laptopok hátsó I/O bevágása és a két márka logójában található közös stilizált "O" betű. A két almárka kiegészíti egymást a szélesebb játékosközösség kiszolgálásában, beleértve a kezdő játékosokat, akik a Lenovo LOQ-kal indulnak el a nagyság felé vezető útjukon, valamint azokat, akik a Lenovo Legion készülékekre váltanak, hogy versenyezzenek a gyakorlottabb ellenfelekkel.

 

"Az új Lenovo LOQ márka bevezetésével a kiemelkedő játékélmény és a PC-kínálat olyan vonalát építjük ki, amely nemcsak a játékközösség legjobb játékosainak, hanem az új és jövőbeli játékosoknak egyaránt szól" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és az Intelligens Eszközök Csoport (IDG) fogyasztói üzletágának általános igazgatója. "A Lenovo LOQ lebontja a belépési korlátokat a játékosok előtt, és támogatja őket a szórakozásban és kapcsolatteremtésben."

Lenovo LOQ gaming laptopok – Vadonatúj játékélmény valós közösségekkel

Az új játékosok számára számtalan lehetőséget biztosít a Lenovo LOQ gaming portfóliója, függetlenül a képernyőmérettől (15- és 16-hüvelykes méretben is elérhető), a processzortól (akár 13. generációs Intel Core vagy AMD Ryzen 7000 Series), vagy a videokártyától (NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU). Az NVIDIA termékekkel felszerelt Lenovo LOQ gaming laptopok egy MUX szabályzóval is rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy az integrált GPU az NVIDIA Advanced Optimus segítségével játék közben megkerülhető legyen. Ez lehetővé teszi, hogy az NVIDIA grafikus kártyák közvetlenül kapcsolódjanak a kijelzőhöz, és a csökkentett késleltetéssel magasabb képkocka/másodperc sebességet eredményezzenek, így a játékok simábban futnak és még jobban néznek ki. Amikor nem fut játék, a MUX kapcsoló lehetővé teszi, hogy a laptop az integrált grafikát használja, optimalizálva az akkumulátor élettartamát.

 

Ezeket a nagy teljesítményű belső részeket akár négy hőcső, két 85 mm-es 12V-os nagysebességű ventilátor, valamint extra nagy légbeömlőnyílások és kivezetések tartják az ideális hőmérsekleten, amelyek összesen akár 135 W TDP-t is biztosítanak, miközben a laptop elég hűvös és csendes marad egy könyvtárban vagy munkakörnyezetben is. Ha játékra kerül a sor, a világok az akár 16 hüvelykes, 350 nit 16:10 WQXGA 165Hz VRR kijelzőn kelnek életre, amelyek a Lenovo LOQ 16IRH8 és Lenovo LOQ 16APH8 modelleken, míg a Lenovo LOQ 15IRH8 és Lenovo LOQ 15APH8 modelleken akár 15 hüvelykes, 350 nit 16:9 WQHD 165Hz VRR kijelzőn is elérhetők. Mindkét kijelző támogatja az NVIDIA G-SYNC-et is, amely élénk színekkel, éles kontraszttal és nagy frissítési sebességgel varázsolja el a játékost egy olyan világba, ahol minden mozdulat és akció zökkenőmentes.

A minden laptopba beépített – és a Lenovo Legion laptopokban megtalálható – Lenovo LA AI Chip vezérli a Lenovo AI Engine+ funkciót, ami segít a teljesítmény és a hőteljesítmény dinamikus beállításában, optimalizálva a játékbeli képfrissítési sebességet. A funkció még a gépi tanulást is kihasználja a használati szokások elemzéséhez, hogy idővel tovább javítsa a játékteljesítményt.

 

Minden Lenovo LOQ laptop elérhető akár 16GB 5600MHz DDR5 RAM memóriával és akár 32 GB-ig, illetve 1TB PCIe SSD-vel (külön értékesített termék) is bővíthető. Minden laptop tartós, két RAM-foglalattal és két PCIe foglalattal rendelkezik a memória és a tárhelybővítések érdekében. 

A 16-hüvelykes Lenovo LOQ gaming laptopok akár 80Whr akkumulátorral rendelkeznek, mely akár 7 órás üzemidőt biztosít, és támogatja a Super Rapid Charge Pro funkciót a még gyorsabb töltés és megnövelt akkumulátor-élettartam érdekében. Ezen felül a 15-hüvelykes Lenovo LOQ laptopok 60 Whr akkumulátorral rendelkeznek, akár 6 órás üzemidővel és Super Rapid Charge támogatással. Minden laptop USB-C portja támogatja a 140W-os töltést a megnövelt mobilitás érdekében. 

A 15-hüvelykes és 16-hüvelykes Lenovo LOQ laptopok egyaránt egy teljes méretű, numerikus gombokkal rendelkező billentyűzettel, 1.5 mm-es billentyűtávolsággal, és 100%-os anti-ghosting technológiával rendelkeznek a villámgyors és pontos irányításért. Elérhető továbbá az opcionális 4-zónás RGB háttérvilágítás is. Ezek a funkciók egy MIL-STD 810H szabványok szerint tesztelt, strapabíró, kék színű, Storm Grey polimer házban találhatók.

 

A torony a kalandos út végén – Lenovo LOQ Tower 17IRB8

A Lenovo LOQ Tower tökéletes választás azoknak a játékosoknak, akik olyan asztali számítógépet szeretnének, amely már az első pillanattól kezdve nagyszerű teljesítményre képes, jövőbiztos bővíthetőséggel és merész külsővel. A tágas 17L váz előlapja kék fényezéssel díszített 2D és 3D csíkos mintázata a Lenovo Legion szériát idézi, így nem pusztán remekül néznek ki, de fokozott szellőzést is biztosítanak, hogy az akár 13. generációs Intel Core i7-13700 CPU és a legújabb NVIDIA RTX 40-es sorozatú GPU-k kellően szellőzzenek az intenzív játékmenetek során. A memória akár 32 GB 3200 MHz-es DDR4 RAM-ig bővíthető, a bővülő tárolási lehetőségek pedig bővelkednek az akár 2 TB-os 3,5" 3200RPM SATA HDD, egy 1 TB-os PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD, valamint akár 1 SSD és 2 HDD (mindegyik külön megvásárolható termék) támogatásában. A hálózati csatlakozást a Wi-Fi 6e vagy a 2,5 GHz-es LAN-port biztosítja. A Lenovo LOQ Tower 17IRB8 versenyképes hardvert csomagol egy elegáns vázba, amely lehetővé teszi, hogy a játékosokkal együtt növekedjen.

A Lenovo Legion termékekhez hasonlóan minden Lenovo LOQ termék Windows 11-el és 3 hónapnyi ingyenes Xbox Game Pass Ultimate hozzáféréssel érkezik, így a kezdő játékosok azonnal belevethetik magukat a kalandba. A Lenovo Legion Arena alkalmazásával a felhasználók elmenthetik a játékplatformokon elérhető kedvenc játékaikat egy központi könyvtárba a könnyű hozzáférés és a gyors indítás érdekében. A számítógépekben szintén elérhető a Lenovo Vantage, amely fejlett testreszabhatósági funkciókat és lehetőségeket biztosít a maximális teljesítmény és az ötvözött funkciók érdekében, beleértve az overclocking vezérlést, az AI-teljesítmény vezérlését, és a valós idejű teljesítményskálát. A Nahimic by SteelSeries 3D hangzás, valamint az egyszerű keverési és audio streaming vezérlés kristálytiszta kommunikációt tesz lehetővé a csapattársak között a játék során. Minden Lenovo LOQ készülék jogosult a Lenovo Premium Care fejlett támogatási szolgáltatására, amely személyre szabott hardver- és szoftveres segítséget nyújt szakértő technikusoktól, szükség esetén gyors javítással.

Vissza