CES 2017: a Lenovo bemutatta legújabb termékeit

Kütyü Magazin - 2017. január 4.

A Lenovo izgalmas eszközök egész sorával indítja el a 2017-es Consumer Electronics Show-t, hogy megmutassa a “sokszínűség innovatívabb”.

Napjaink felhasználói elvárják, hogy az eszközeik teljesen személyre szabottak legyenek, kielégítsék minden igényüket, és teljes mértékben illeszkedjenek a felhasználási szokásaikhoz, akár otthon, az irodában, vagy éppen útközben. 

“Az innovációval kapcsolatos fejlődésünk kulcsa az, hogy folyamatosan próbáljuk megérteni, hogy a technológia milyen módon integrálódik az egyén életébe akár otthon, akár munka közben,” – mondta el Gianfranco Lanci, a Lenovo elnöke és ügyvezető igazgatója. „Elkötelezettek vagyunk, hogy megismerjük a vásárlóinkat, és soha ne adjuk alább annál, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk, akár munkahelyi PC-ről, játékról, az AR/VR innovációk következő generációjáról, vagy egy okosabb otthon létrehozásáról legyen szó.”

Prémium PC-élmény a ThinkPad X1 családdal

A ThinkPad X1 termékek következő generációja elkötelezett a kompromisszummentes innováció mellett, és képes kielégíteni az egyre komplexebb elvárásokkal rendelkező vásárlói igényeket, melyek egyre inkább elmossák a határvonalat a munkahelyi és a személyes PC használat között. A vásárlói visszajelzések és élmények elemzése segítette a Lenovót abban, hogy tényleg megértse, hogy mi számít legjobban a felhasználók számára, és ez igényeket összhangba hozza a termékeivel. 

A klasszikus fekete és egy új, ezüstszínben is elérhető 2017-es ThinkPad X1 Carbon a legkönnyebb üzleti notebook, mely mindössze 1,13 kilogrammot nyom és 14”-es IPS kijelzővel szerelve érkezik, valamint több mint 15 óra akkumulátor-üzemidőt kínál a hosszú távollétek esetére. Az újratervezett X1 Carbon Thunderbolt 3 portokkal, szuper gyors LTE-A vezeték nélküli WAN kapcsolattal, illetve hitelesített WiGig opciókkal rendelkezik, amelyek felsőszintű teljesítményt és kapcsolatot biztosítanak. 

Érezze biztonságban magát a kiberbűnözőktől a megerősített biztonsági funkciók révén! Az ujjlenyomat-olvasó, valamint az új, arcfelismerő Infrared kamerával karöltve biztonságosabbá és egyszerűbbé teszi a Windows Hello bejelentkezési élményt is.

A fantasztikusan rugalmas, metálezüst színben is elérhető ThinkPad X1 Yoga tökéletesen alkalmazkodik a felhasználók igényeihez a multi-mód képességeinek segítségével, valamint lélegzetelállító színeket képes megjeleníteni a 14 hüvelykes OLED kijelzőjén. A még jobb élményt az újratervezett feltölthető toll és a továbbfejlesztett „rise and fall” billentyűzet egészíti ki. 

Mindemellett a ThinkPad X1 Tablet továbbra is lenyűgözően könnyű, moduláris és bárhol könnyedén használható. Az eszköz egyedülálló modulokat kínál a portok kiterjesztéséhez, és akár 5 órával hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít, valamint egy integrált projektor opció is elérhető, mely egyszerűbbé teszi a prezentálást.

Munka-magánélet integráció a Miix 720-szal 

A Lenovo Miix 720 Windows átalakítható laptop olyan funkciókat tartalmaz, melyek szükségesek ahhoz, hogy okosabban tudjon dolgozni. Ezért a metszően éles 12 hüvelykes QHD+ kijelzőt és a precíziós, érintő egérpadot kombináltuk a hetedik generációs Intel Core i7 processzorral és a Thunderbolt 3 porttal, mely napjainkban a PC-re elérhető létező leggyorsabb port. 

Amikor ideje útnak indulni – a következő meetingre akár – egyszerűen el tudja távolítani a billentyűzetet és azonnal át tudja alakítani a Miix720-at egy funkciókban gazdag érintőképernyős táblagéppé. A sokoldalú Lenovo Active Pen 2-vel párosítva pedig a Miix 720 ideális jegyzeteléshez vagy kreatív koncepciók életre keltéséhez. 

Mikor pedig eljön a pihenés ideje a beépített infravörös kamera a Windows Hello arcfelismerési rendszer segítségével lehetővé teszi, hogy maratont tartson a kedvenc sorozataiból, anélkül, hogy többször be kéne gépelnie a jelszavát. Az akár 150 fokos tablet támaszték révén pedig könnyedén megtalálhatja az éppen megfelelő látószöget, hogy kényelmes és szórakoztató estéje lehessen. 

Jobb játékélmény a Lenovo Legionnel

A Lenovo az évek során egy olyan erős gamer közösséget épített fel, mely segít a vállalatnak a gamerek által legjobban értékelt funkciók azonosításában és megértésében. Hogy elébe menjünk a gamer közösség igényeinek elindítjuk a Lenovo gamer almárkáját, a Lenovo Legiont, hogy a vásárlóinknak olyan termékeket, közösséget és magával ragadó játékélményt nyújthassunk, amely a PC gaming iránti lelkesedésük hajtóereje. A Lenovo Legion márka részeként felfedjük a márka első fejlesztéseit, melyek leginkább támogatják a modern játékélményt: a legújabb Lenovo Legion Y720-at és a Lenovo Legion Y520 laptopot. 

A két hatalmas teljesítményű gaming laptop minden játékos - legyen az profi vagy éppen kezdő - számára tökéletes játékélményt nyújt. A Lenovo Legion Y720 és Y520 laptopok a legkorszerűbb technológiát nyújtják a játékosok számára, ezzel lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljenek az élményben. A két új PC minden tekintetben sokkal nagyobb élményt biztosít, mint az eddig ismert gamer laptopok: támogatják a virtuális valóság alkalmazásokat a legújabb NVIDIA grafikus kártyával, a beépített Dolby Atmos hangrendszer pedig magával ragadó hangzásvilágot biztosít, míg a legújabb, hetedik generációs Intel Core i7 processzor továbbfejlesztett teljesítményétől is minden gamer álla méltán eshet le. 

Okosabb otthon a sokszínűség révén 

Az online világban a Lenovo egyik legnagyobb célja, hogy az okos technológiákat minél hamarabb elérhetőbbé tegye mindenki számára, és minél több háztartásba elvigye az okosotthon élményét. Miután számos kutatást folytatott a fogyasztók igényeiről és mindennapi problémáiról a Lenovo megalkotta a Lenovo Smart Asszisztenst, az új, digitális személyi asszisztenst, mely az Amazon Alexa felhő alapú hangszolgáltatásával működik. A Lenovo Smart Asszisztens felismeri a felhasználó hangját, és ez alapján végez internetes kereséseket, játszik le zenéket, vagy akár naptáremlékeztetőket készít, és ez még nem minden. Mivel az Alexa „agya” a felhőben található, folyamatosan fejlődik, és egyre okosabbá válik. A Lenovo Smart Asszisztens nem csak arra lett kialakítva, hogy működtesse az otthoni Lenovo okoseszközöket, de képes akár létező, más márkájú eszközöket is integrálni, hogy kiterjessze a felhasználó lehetőségeit. 

Míg a Lenovo Smart Storage egy biztonságos digitális tárhely megoldás, masszív, akár 6TB tárhely kapacitással, két sávos vezeték nélküli hozzáféréssel és több eszközre szabott, automata szinkronizálási lehetőséggel. A biztonságot szem előtt tartva tervezték és P2P (peer-to-peer) hozzáférést biztosít a tárolt tartalmakhoz (fotókhoz, zenékhez és dokumentumokhoz). A Lenovo Smart Storage mindemellett a gyors kontroll lehetőségét kínálja a felhasználó számára az adatok és fájlok felett. Az integrált arcfelismerő szoftver nagy pontossággal képes rendszerezni egy teljes fotókönyvtárat a felismert arcok alapján.

AR/VR élmények Phab 2 Pro applikációkkal

A világ első Tango-kompatibilis okostelefonja, a Lenovo Phab 2 Pro már elérhető online és a polcokon is, egyedi VR-élményeket téve elérhetővé az okostelefon-felhasználók számára a világ minden részén. A Tango-felhasználók részére a Phab 2 Pro elérhetővé teszi az optimális Tango élményt, új applikációk egész sorát felvonultatva. Hogy működőképes legyen a Tango technológia a Phab 2 Pro percenként 250 ezer mérés elvégzésére képes szenzorokkal lett felszerelve, hogy fel tudja dolgozni a mozgásról, valamint a környezetéről érkező információkat. Az applikációk, melyek ezt a technológiát használják új korszakát nyitják meg az AR és VR élményeknek, így akár a bevásárlás, a játékok, a lakberendezés vagy az oktatás területén is használhatóak. Ezek a beépített applikációk, mint a iStaging, a Matterport és a Hot Wheels Track Builder kidekorálják, felmérik, és lemodellezik a saját enteriőrt. Továbbá lehetővé teszik, hogy lefilmezze magát hologrammal vagy, hogy az otthonát egy virtuális játszótérré alakítsa át.

Vissza