Best of the Best díjat nyert az Epson

Kütyü Magazin - 2023. május 21.

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

Negyedik alkalommal nyerte el a Red Dot: Production Design legmagasabb elismerését, a Best of the Best díjat az Epson. Ezúttal a díjat az Epson SureLab SL-D500 kompakt, könnyű és hordozható fotólabor nyomtató kapta meg, amely rendkívül könnyen és rugalmasan telepíthető akár gyorsnyomdákban, akár keskeny polcokra vagy pultokra olyan üzletekben, ahol kevés a hely.

Díjazott lett a GX8 ipari robot is, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy korlátozott helyen és különböző munkakörnyezetekben is pontosan működjön. A mozgásvezérlési teljesítményt az Epson saját fejlesztésű giroszkópos érzékelőit és robotvezérlési technológiáját kombináló GYROPLUS technológia teszi tökéletessé: ez gyors és nagyon pontos működést biztosít, miközben a készüléktest kompakt méretű marad. 

A rangos elismerést a kifejezetten ipari alkalmazásokhoz tervezett MOVERIO BT-45C és BT-45CS okosszemüvegek is kiérdemelték. A terepen dolgozók zökkenőmentes munkavégzéséhez hatékony távsegítséget nyújtó eszközök hosszú ideig tartó viselését a tervezők azzal könnyítették meg, hogy a tömeg elosztását a fej egészére terjesztették ki. Ezzel huzamosabb ideig tartó feladatokhoz is kényelmesen bevethető a MOVERIO, amelyet az Epson – a felhasználók visszajelzéseire reagálva – új mechanizmussal is felszerelt annak érdekében, hogy a szemüveget egyszerűen, egy kiegészítő elem cseréjével lehessen rögzíteni a munkavédelmi sisakra.

Szintén Red Dot-díjazott lett a CO-FH02 intelligens full-HD projektor, amely kompakt mérete ellenére 3000 lumen fényerőt biztosít. Könnyed, letisztult sziluettjének és egyszerű részleteinek köszönhetően bármilyen környezetbe beilleszthető, ráadásul átkapcsolható vetítési módokkal rendelkezik, így egyformán kényelmesen használható egy világos konferenciateremben vagy egy sötét nappaliban.

További Red Dot-díjazottak: 

A kiskereskedelmi, vendéglátóipari, csomagszállítási és mérőóraleolvasási alkalmazásokhoz egyaránt ideális TM-P20II és TM-P80II hordozható blokknyomtatók, amelyeket kényelmesen lehet övön vagy vállon hordani, ráadásul ütésállók és a IP54-es szabvány szerint vízállók is. Díjazott lett a TM-L100 kompakt címkenyomtató, amely egyformán nagy segítség a rendelések kezelésében, valamint az éttermek és az üzletek élelmiszeráru-cikkeinek felcímkézésében. A sima, elegáns kialakításnak köszönhetően könnyen tisztítható, és tökéletesen használható mindenhol, ahol élelmiszereket kezelnek. Az ételkiszállítási szolgáltatások elterjedésével párhuzamosan megnőtt az igény a különféle adathordozók szélesebb választéka iránt. Ez a nyomtató támogatja a nagy ragasztóerővel rendelkező, bélés nélküli címkéket, javítva a használhatóságot, miközben csökkenti a környezeti lábnyomot.

CAD, fotó és POP alkalmazásokhoz tervezték a nagy formátumú SureColor SC-T7700 és SC-P8500 sorozatú nyomtatókat, amelyek szűk helyeken beüzemelve is maximális helykihasználást biztosítanak: a papír betöltésétől a nyomtatási műveletekig minden elvégezhető a nyomtatók frontoldaláról, a lapos hátsó és oldalsó panelek révén a falhoz szorosan illeszkedve is elhelyezhetők, a teljesen sík felső felület pedig munkapadként vagy PC-pultként is használható.

Ugyancsak elismerést kapott az okostelefonról vagy táblagépről is kezelhető TM-m30III blokknyomtató, amely stílusosan letisztult, kockaalakú kialakításának köszönhetően a legelegánsabb környezetben is megállja a helyét. Burkolata antibakteriális fedőréteget kapott, ezért a nyomtató az egyre népszerűbb önkiszolgáló pénztárgépeknél is biztonságosan használható.

Vissza