HUAWEI WATCH FIT 3: Divat a négyzeten

Kütyü Magazin - 2024. május 23.

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

A gyártó a korábbi FIT-modellek négyszögletű, ám hosszúkás kialakítását gondolta újra, és megalkotta a Huawei első négyzet alakú okosóráját, így a felhasználók nagyobb felületen tekinthetik meg az eszköz által megjelenített tartalmakat, kényelmesebb felhasználói élményt biztosítva ezzel számukra. A Huawei emellett továbbfejlesztette az anyagokat és a gyártási eljárásokat, továbbá megújította a kezelőfelület és a szíjválasztékot is. A WATCH FIT 3 alumíniumötvözetből készült órateste lekerekített, valamint színes forgatható korona segíti a használatot, így az eszköz a színek és az innovatív dizájn vizuális ötvözete. 

 

A divatos megjelenés mellett az óra kialakítása a nagyobb kényelmet is szolgálja – mindössze 26 gramm könnyű és 9,9 milliméter vékony, ezzel a WATCH FIT 3 a FIT-sorozat eddigi legkönnyebb és legvékonyabb tagja. A felhasználók különféle bőrbarát anyagok közül választhatnak, a lélegző szürke nylon szíjtól a puha bőrszíjig. A könnyen kioldható kialakítás lehetővé teszi az óraszíjak gyors cseréjét, így egyetlen mozdulattal változtatható a hangulatunknak vagy stílusunknak megfelelően.

A HUAWEI WATCH FIT 3 ultrakönnyű és hatalmas, 1,82 hüvelykes AMOLED 2,5D kijelzővel rendelkezik, 77,4 százalékos képernyőtestarányt kínál, így a kijelzőterület 10 százalékkal nőtt. A kibővített kijelző emellett 1500 nites maximális fényerőt biztosít, és automatikusan alkalmazkodik a felhasználó környezetéhez, ezáltal optimális láthatóságot nyújt gyenge vagy erős fényviszonyok mellett is.

 

A gyártó a WATCH FIT 3 kezelőfelületének látványvilágát is továbbfejlesztette; az okosóra négyzet alakú navigációs stílussal, gazdag színsémákkal, magazinszerű dizájnnal és felnagyított betűtípusokkal újult meg. A felhasználói felületet úgy alakították ki, hogy még vonzóbb legyen, például az adott edzésfigyelő mód háttérszíne sportolás közben dinamikusan változik a pulzusszámmal, így az adatok egy pillanat alatt leolvashatók. 

 

Új sportfunkciók, megújult kalóriamenedzsment alkalmazás

A HUAWEI WATCH FIT 3 jelentősen frissült sportfunkciók terén is, amelyek még jobban illeszkednek a felhasználók mindennapi szokásaihoz. Az új frissítések három fő területre koncentrálnak: a táplálkozásra, a mozgásra és a fittségre. Az egészséges étkezést megkönnyítendő frissült a Maradjon Fit! kalóriamenedzsment alkalmazás, amely 50 országban érhető el (beleértve hazánkat is), most már élelmiszer-adatbázissal is rendelkezik, azaz az elfogyasztott ételt és kalóriát az appból is ki tudjuk választani, nem feltétlenül kell manuálisan bevinnünk. A funkció emellett táplálkozási elemzéseket kínál a kiegyensúlyozott étrend és testmozgás elősegítése érdekében.

Testmozgásra ösztönzi a felhasználókat az okosórában bemutatkozó Okosjavaslatok funkció is. Ha a napi aktivitási vagy a fogyási célok nem teljesülnek, az óra a felhasználói szokások és az időjárási körülmények alapján javasol edzőgyakorlatokat és időtartamot. 

Az okoseszköz ezenfelül exkluzív, hangalámondással kísért animációs fitneszútmutatót nyújt a bemelegítéshez és a nyújtáshoz. A HUAWEI Egészség alkalmazáson keresztül több mint 660 edzésprogramot kínál, beleértve Pamela Reif fitnesz- és életmód-influenszer által összeállított exkluzív zsírégető és testépítő edzéseket. Mindemellett a HUAWEI TruSport technológia révén 5 új edzésmód vált elérhetővé, köztük a futball, így több mint száz edzésmódot kínál.

 

Pontosabb, innovatívabb egészségfigyelés

A HUAWEI WATCH FIT 3 a legújabb, HUAWEI TruSleep 4.0 tudományos alapú alvásfigyeléssel rendelkezik, valamint új, alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült. Vékony kialakításának köszönhetően az óra kényelmes viselet akár egész nap, alvás közben pedig szinte súlytalannak érződik.

A HUAWEI TruSeen 5.5 a korábbi verzióknál megbízhatóbb pulzusmérést biztosít, valamint az algoritmusnak egy öntanuló funkció is része, amely optimalizálja a mérést gyengébb jel esetén is. Ezenkívül az új naptárnézettel a női felhasználók könnyedén megtekinthetik az aktuális, korábbi és közelgő menstruációs ciklusaikra vonatkozó információkat, valamint rögzíthetik tüneteiket is.

 

Akár tíz napos üzemidő, felhasználóbarát élmény

A WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos akkumulátor-üzemidőt képes biztosítani, de még intenzívebb használat mellett is kitarthat akár 7 napig. Mindössze 10 perces töltéssel az akkumulátor képes akár egy teljes napos használatra elegendő energiát nyújtani.

A HUAWEI WATCH FIT 3 mindemellett lehetővé teszi a zenelejátszást, a távoli felvételkészítést, az üzenetküldést, a gyors válaszokat, valamint megjeleníti az időjárást és az emlékeztetőket.

 

Az eszköz kompatibilis Android és iOS rendszerű telefonokkal, a Huawei Egészség alkalmazáson keresztül csatlakoztatható. Az app elérhető az AppStore-ban, vagy a Galaxy Store-ban is, de az óra dobozán lévő QR-kódot beolvasva közvetlenül a gyártó weboldaláról bárki könnyedén letöltheti. 

 

Elérhetőség, ár

Hazánkban a HUAWEI WATCH FIT 3 fekete, rózsaszín, fehér és zöld fluoroelasztomer szíjas változata 59 990 Ft ajánlott fogyasztói áron kapható, a fehér bőr és a bőrbarát nejlon szíjas verzió pedig 69 990 Ft ajánlott fogyasztói áron kapható. Ráadásul a 2024. május 31-ig megvásárolt termékhez csomagajánlatként most díjmentesen FreeBuds SE 2 fülhallgatót is kínál a gyártó a készlet erejéig. A termék az Alza, a MediaMarkt, a Euronics, az Emag és a Yettel webáruházában és üzleteiben, valamint egyéb kiskereskedői partnereinél érhető el. 

Kulcsszavak: okosóra, Huawei
Vissza