Az iPhone 15 a top 5 készülék között a Rejoy.hu-nál

Kütyü Magazin - 2024. június 19.

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

A Canalys friss elemzése szerint az okostelefon-piac kezd magára találni, az első negyedévben újra emelkedni kezdtek az európai eladások tizenkét negyedéven át tartó csökkenést követően. Az új készülékek eladásainak erősödése a Rejoy.hu értékesítési adatai szerint a felújított telefonok hazai eladásai körében is jól érzékelhető trendváltozásokat generált 2024 első felében. 

Érdekes trend, hogy bár csak tavaly szeptember végén került a boltokba, a Rejoy kiterjedt beszerzési láncának köszönhetően közel négy hónappal a megjelenés után, idén februárban megjelentek az iPhone 15 első felújított példányai a weboldalon – pedig ez az új iPhone a teljes felújítottkészülék-piacon még most is ritkaságnak számít.

A legújabb iPhone felújított példányai a legnépszerűbb típusok között

Az iPhone 15 az előző generációnál újként is kedvezőbb ajánlott áron debütált elődjénél, így nem meglepő, hogy idén májusban a Rejoy.hu-nál a harmadik legtöbbet eladott készülék volt – szorosan azt követve az iPhone 14 pedig az ötödik legnépszerűbb.

A megvalósult eladások száma alapján a jelenleg legújabbnak számító iPhone-ok közül a nagyobb tudású, így többe is kerülő iPhone 15 Pro is bekerült a májusi top 10-be. Utóbbi előnye, hogy az iPhone 15 Pro Maxszal együtt a szeptemberben érkező iOS 18 rendszer gépi tanulási technológiákon alapuló, a nagy nyelvi modelleket használó  Apple Intelligence szolgáltatásait is teljeskörűen támogatni fogja.

 

 

Ezeket a telefonokat adják el a magyarok

Ezzel szemben eladásra a Magyarországon élő ügyfelek leginkább három-öt éves iPhone-okat (iPhone 11, 12,13 és 2020-as SE) küldtek a Rejoynak az Apple készülélekei közül. 

Az androidos készülékek közül pedig a 2022-ben megjelent Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből jutott el a Rejoyhoz jelentősebb új gazdára váró készlet. Ezen kívül az utóbbi kettő-öt évben megjelent Samsung Galaxy A50, A52s és A53-as mobilok érkeznek jelentős számban.

Így megy rá a minél újabb felújított mobilokra a Rejoy

A Rejoy.hu és anyacége, a Flip Technologies idén június óta az eMAG-gal is együttműködik három országban (Magyarország, Bulgária, Románia) a felújított készülékek átvétele kapcsán: az eMAG Easy BuyBack szolgáltatás révén az online kereskedőnél új készüléket vásárló ügyfelek egyszerűen, teljen online folyamaton keresztül, futárszolgálattal vagy csomagautomatán keresztül küldhetik el a Rejoynak a feleslegessé vált korábbi okostelefonjaikat. 

Az eladásra kínált telefonok ellenértékét a 67 pontból álló bevizsgálást követően 1-3 munkanapon belül banki utalással juttatja el nekik az eMAG – egy néhány éves, jó állapotú telefon értékesítésével jelentős összeget faraghatnak le az új telefon beszerzésének költségeiből.

“Az iPhone 15 tavaly őszi bevezetésekor szerveztük az első együttműködésünket az eMAG Magyarországgal, amely mindkét fél részéről jó tapasztalatokkal zárult: az akkor új iPhone-t vásárló ügyfelek többsége a tipikus klienseinkénél újabb, jellemzően két-három éves készülékeket adtak el a a Rejoy.hu-n keresztül. Azzal, hogy az eMAG vásárlói számára is leegyszerűsítjük a feleslegessé vált okostelefonjuk eladásat, hatékonyan támogatjuk az üzleti céljainkat – vagyis a magyar lakosságtól érkező, minél újabb készülékek arányát” – mondta el Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője az eMAG Easy BuyBack szolgáltatás bevezetése kapcsán.

Vissza