A QNAP hivatalosan kiadja a Qsirch 5.4.1-et

Kütyü Magazin - 2024. július 1.

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette a Qsirch 5.4.1 megjelenését. Az új funkciókkal, mint a mesterséges intelligencia által vezérelt képkeresés, a hasonló képek keresése és a dokumentumtartalom gyors előnézete, a NAS-felhasználóknak precízebb és felhasználóbarátabb fájlkeresési élményben lehet részük, jelentősen növelve produktivitásukat.

A Qsirch egy keresőmotor QNAP NAS-hoz, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan megtalálják a kívánt fájlokat a hatalmas mennyiségű fájl és adat között. A fájlok, képek, videók, PDF-dokumentumok és e-mailek „kulcsszavas keresése” mellett a felhasználók profitálhatnak a Qsirch 5.4.1 „AI-alapú szemantikus kereséséből”, ami egy AI-modellt használva képes elemezni a felhasználó szándékát és a lekérdezések kontextusát. A szemantikus keresés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan találjanak pontos eredményeket egyszerű nyelvi parancsok és kifejezések használatával.

„A Qsirch mindig is a QNAP NAS felhasználók legfőbb produktivitási eszköze volt. Hogy magasabbra tegyük a lécet a Qsirch-csel, integráltuk az AI-alapú szemantikus keresést, amiben benne van a lehetőség, hogy nagymértékben növelje a felhasználói produktivitást. Nagyra értékeljük a Qsirch 5.4.0 szemantikus keresési bétatesztelőinktől kapott értékes visszajelzéseket, amelyek lehetővé tették a QNAP fejlesztőcsapatának, hogy folyamatosan optimalizálja a Qsirch 5.4.1 hivatalos változatát” – mondta Amol Narkhede, a QNAP vezető termékmenedzsere, majd hozzátette: – „A mesterséges intelligencia korszakában az AI-alapú szemantikus keresés áttöri a hagyományos kulcsszavas keresés korlátait, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy mindennapi keresési szokásaikat használva nagyobb pontossággal találják meg a kívánt tartalmat.”

 

 

A Qsirch 5.4.1 főbb jellemzői

• AI-alapú szemantikus keresés

    Használj természetes nyelvezetet a részletes parancsok létrehozásához (23 nyelv támogatott) a keresési eredmények hatékony szűréséhez!

• Hasonló képek keresése

    Fedezz fel hasonló képeket a keresési eredmények között! A felhasználók könnyen megtalálhatják a QNAP NAS-ukon tárolt hasonló képeket vagy fényképeket.

• Dokumentumok előnézete

    A fájlok keresését követően a felhasználók gyorsan megtekinthetik a tartalom előnézetét, a kulcsszóval kapcsolatos bekezdéseket vagy néhány releváns mondatot a fájlból az előnézeti panelen.

NAS-rendszerkövetelmények

• 64 bites x86-alapú NAS legalább 8 GB RAM-mal.

• QTS 5.0.1 (vagy újabb), QuTS hero h5.0.1 (vagy újabb)

• A szemantikus keresés teljes funkcionalitásának használatához telepíteni kell a QNAP AI Core-t az App Centerből.

Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP termékhez állnak rendelkezésre.

Vissza