A mindentudó I'm Watch

Farkas Norman - 2011. július 27.

Okosóra az okostelefonodhoz. Röviden így lehetne bemutatni az I'm Watch termékeket, melyeket két olasz dizájnernek köszönhetünk, Massimiliano Bertolininek és Manuel Zanellának.

Nem is olyan rég mutattuk be a Vea új karóráját, amelynek célcsoportját leginkább a sportolók képezik, máris rábukkantunk egy hasonló, de mégis nagyon más kütyüre, ami karöltve okostelefonunkkal - legyen az iOS, Android, vagy Blackberry rendszerű - tökéletes párost alkotnak.

Az óra Bluetooth segítségével kommunikál a készülékünkkel, s így pillanatok alatt képes megjeleníteni a beérkezett sms-eket, e-mail-eket, aktutális Facebook, és Twitter bejegyzéseket, illetve a fejleményeket a Foursquare-ből. A bejövő hívásokat is fogadhatjuk az óra segítségével. Szóval ezekhez a műveletekhez elő sem kell vennünk a mobilunkat, ezért az ellustulás komoly veszélye fenyeget.

 
Hogy milyen vas lapul a burkolat alatt? Röviden: nem gyenge. 4GB memória és 64MB RAM került a szerkezetbe, melynek érintésvezérelt TFT kijelzője 1,54 hüvelyk átmérőjű, 240x240 pixel felbontású. Az I'm Watch energiaellátásáról egy 600 mAh teljesítményű akkumulátor gondsokodik.
Két változat, az I'm Color és az I'm Jewel közül választhatunk. Az I'm Color célcsoportját a mezei felhasználók alkotják, ebben a szegmensben különböző, energikus színekkel (fekete, kék, zöld, fehér, rózsaszín, piros, sárga) operál a gyártó. Az I'm Color termékcsoport tagjait 249 euróért (körülbelül 67 000 Ft) vásárolhatjuk meg.
 
Az I'm Jewel már nevében árulkodik arról, hogy a luxus kategóriát képviseli, bár "csupán" annyiban tér el fent említett társaitól, hogy burkolatát tekintve különböző nemesfémekkel, például titánnal, fehér arannyal van ellátva. Mivel igazán testreszabható, hogy milyen anyagok ékesítsék okos karóránkat, ezért rajtunk múlik, mennyibe fog kerülni. Igényinktől függően tehát kb. 600-tól 12 000 euróig terjedő összeget kell kicsengetnünk vágyunk tárgyáért.
 
Az I'm Watch a jelek szerint októberben debütál.
 

Vissza