Octopus Keyboard: BB10 billentyűzet app iPhone-ra [Videó]

Farkas Norman - 2012. május 14.

A Research In Motion új mobil rendszere, a BlackBerry 10 még nem is landolt a piacon, de a benne fellelhető, praktikus megoldásokat felvonultató virtuális billentyűzet hasonmása máris elérhető. Elsőre azt hihetnénk, hogy házon belül történt a fejlesztés, ám a hasznos szoftver nem a BlackBerry, hanem az iPhone modellek tulajdonosait boldogítja.

Az Octopus Keyboard néven futó iOS app erőssége, hogy az egyes billentyűkön megjelenít egy-egy szót, melyeket egy húzással elfogadhatunk és beilleszthetünk a szövegbe. Természetesen a felajánlott összetételek nem random módon bukkannak fel, az adott betűkön velük kezdődő szavak kapnak helyet. Jó hír, hogy a szoftver tanulékony, s csak olyan javaslatokat tesz, melyeket a felhasználó szempontjából hasznosnak ítél meg - például gyakoriság alapján.

Ezzel a megoldással a BlackBerry World rendezvényen találkozhattunk először, ugyanis ilyen fícsört tartogat számunkra a RIM év végén debütáló operációs rendszerének (BlackBerry 10) virtuális billentyűzete is. (Ha nem emlékszel, itt megtekintheted a BB10 bemutató videóját.)

De hogy vált egy kiadásra váró operációs rendszer billentyűzetéből iOS-ra írt alkalmazás? Nos, Mario Hros gondolt egyet, s a BlackBerry ötletei alapján megírta a szoftvert az Apple mobil platformjára. A Cydia Store felületéről letölthető app még némi fejlesztésre szorul, de körülbelül egy hét múlva (május 20-ra) elérheti a végleges verziót, mely már olyan funkciókkal is szolgál, mint a mondat elején automatikusan alkalmazott nagy kezdőbetű.

Vissza