Az Asus Eee Pad Transformer 2-ben debütál a négymagos NVIDIA Kal-El chip?

Farkas Norman - 2011. augusztus 18.

Több forrás szerint is a következő generációs Transformer adhat először otthont az NVIDIA első négymagos processzorának, melyhez nem kevés reményt fűz a gyártó.

Az első Asus Eee Pad Transformert egyedülálló kialakítása és kiemelkedő gyorsasága miatt nagyra értékeli a fejlesztői közösség, és a készülék jelenleg az egyik legjobb duplamagos processzorral szerelt gép a piacon.

Bizonyára gyorsan be fogja magát lopni a szzívünkbe a Transformer utódja, melynek feltehetően Transformer 2 lesz a neve. Hogy miért? Nos, úgy néz ki, hogy a „kicsike” megkapja a Kal-El névre hallgató quad-core chipet, mely az NVIDIA legdurvább mobil proceszora, sőt, az Asus üdvöskéje lesz az eslő, amiben megtalálható lesz a borzalmas gyorsaságot ígérő CPU.

Jen Hsun Huang, az NVIDIA vezérigazgatója szerint a Kal-El kevesebb energiafogyasztással bír majd, mint a kétmagos Tegra 2. Ez elég ígéretesnek hangzik.

Mivel az Asus Eee Pad Transformer 2 valószínűleg nem a közeljövőben kerül piacra (elméletileg októberben várható), ezért elkönyvelhetjük, hogy az Android legújabb változata, az Ice Cream Sandwich-csela fedélzetén érkezik majd.

 

Vissza