Bemutatkozott a Sharp PN-L702B intuitív kezelőfelülettel ellátott érintőképernyője

forrás Prim Online - 2011. október 14.

A képzéstől az ötletelésen át az üzleti prezentációig: az interaktív munka mára minden fronton bizonyította, hogy segítségével a lehető legjobb eredmények érhetők el a lehető legkisebb idő alatt. Az új Sharp PN-L702B érintőképernyős monitorral könnyebben megy az információmegosztás bármely csoportban. A full HD (1920 x 1080) felbontású, 176,6 cm képátlójú monitor pontosan ad vissza minden egyes részletet. Innovatív érzékelő programja segítségével minden változtatás, kommentár azonnal belefoglalható a képernyőn megjelenített vázlatokba, amelyek aztán külön is elmenthetők, vagy kinyomtathatók.

„Impozáns, 70 colos (176,6 cm) méretével, full HD felbontásával, érzékeny érintőképernyőjével, ez a monitor ideális megoldás lehet az iskolai oktatásban, üzleti prezentációk tartására, konferenciaközpontok számára, vagy akár digital signage rendszerű reklámmegoldásként” – mondta el Peter Heins, a Sharp Europe termék- és kutatás-fejlesztési menedzsere. „A PN-L702B pillanatok alatt üzembe helyezhető akár videokonferencia-rendszer részeként is, képes összehozni különböző földrajzi helyeken lévő együttműködő feleket, akár ha egy asztalnál ülnének.”

 

A két ujjal vezérelhető, Sharp által kifejlesztett infravörös érzékelő rendszer igen fejlett és érzékeny érintőfelület, amely alkalmas a kézzel a képernyőre vitt jegyzetek bevitelére. A rendszer különböző infravörös érzékelők segítségével pillanatok alatt képes pontosan meghatározni a képernyő felületén mozgó ujj vagy irón helyzetét. A PN-L702B pedig „kettős érintő funkció”-val (dual touch) is bír, amellyel akár egyszerre két kézzel vagy két irónnal is írhatunk a képernyő felületére, vagy két ujjal végezhetünk nagyítást, kicsinyítést.

 

A képernyőben szintén alkalmazott, ugyancsak a Sharp által fejlesztett UV2A technológiának köszönhetően a PN-L702B egyedülállóan fényes, tiszta színek és a mélyfeketék visszaadására is képes. A teljes LED háttérvilágítás gondoskodik a hasonló képernyők szélei mentén tapasztalt fényerőveszteség kiküszöböléséről. Így a képernyő tartalma mindig jól áttekinthető, az energiafelhasználás mégis rendkívül alacsony marad.

Kulcsszavak: Sharp, monitor
Vissza