Numerikus billentyűzet és Android Gingerbread - Sharp AQUOS PHONE IS14SH

Borostyán Blanka - 2011. december 25.

Érdekes Sharp készülékkel bővíti kínálatát a japán KDDI szolgáltató: a Sharp AQUOS IS14SH egy lecsúsztatható numerikus billentyűzettel ellátott androidos okostelefon.

A fekete, rózsaszín és fehér színben érkező újdonsággal főként azokat a felhasználókat célozza meg a gyártó, – és a szolgáltató – akik nem szeretnének lemondani a fizikai számgombok nyújtotta előnyökről amellett, hogy a Google által fejlesztett operációs rendszert kívánják használni olyan körítéssel, amely csak a felső kategóriás okostelefonokban található meg.

A Sharp AQUOS IS14SH egy kis paradoxont hordoz magában, hiszen a fizikai gombok a múlt készülékeit idézik, a 3,7 hüvelykes, 540 x 900 pixel felbontású érintőképernyő, a 8 megapixeles, 720p HD felvételek készítésére alkalmas kamera és az NFC modul pedig már mind igen korszerű „alkotóelemek”.

Jó érzés látni, hogy a gyártó gondolt azokra a felhasználókra, akik (még) ragaszkodnak a fizikai gombokhoz, ugyanakkor szeretnének élni az Android rendszerű mobilokban rejlő lehetőségekkel. Az már kevésbé örvendetes, hogy semmi nem utal a Sharp AQUOS IS14SH Japánon kívüli forgalmazására.

Főbb jellemzők - Sharp AQUOS IS14SH

- méret: 56 × 117 × 14.7mm, súlya: 136g

- 3,7 hüvelykes LCD érintőképernyő 900 × 540 (QHD) felbontás

- Android 2.3 OS

- 8MP CMOS kamera HD videofelvétel támogatással (720p)

- microSDHC kártya, microUSB csatlakozó

- IEEE802.11b/g/n Wifi

- GPS

- Bluetooth 3.0

- igitális TV-szenzor

- e-pénztárca funkció (NFC)

- infravörös kommunikáció

Vissza