Ultravékony laptop beépített DVD íróval - Dell XPS 14z

Farkas Norman - 2011. október 30.

A Dell bemutatta legújabb notebookját, mely november 15-én debütál az európai piacon. A gép legfőbb érdekessége, hogy mindössze 2,3 milliméteres vastagsága ellenére egy DVD író is elfért benne. Az sem mindennapi jelenség, hogy a 13”-os gépek kategóriájába sorolható 14z-t egy 14 hüvelykes megjelenítővel vértezték fel.

Az alumínium házzal felszerelt notebook nem csak elegáns külsővel, hanem erős hardveres felszereltséggel is büszkélkedhet. A második generációs Intel Core i5, vagy Core i7 Sandy Bridge alapú processzor mellé választhatunk akár 8GB RAM-ot is. Ha az integrált Intel HD grafikus kártyához nem fűlik a fogunk, akkor kérhetünk helyette a gépbe egy 1GB grafikus memóriával rendelkező NVIDIA GeForce GT 520M egységet. Ugyancsak a felhasználón múlik, hogy a kissé energiaigényes, ugyanakkor igencsak gyors (7200RPM), 750GB kapacitású merevlemezzel, vagy egy szélsebes és kisebb energiaigényű, 256GB-os SSD-vel kéri az XPS 14z-t.

A jövevény egyaránt rendelkezik USB (3.0) és HDMI csatlakozókkal, Mini DisplayPort-tal, valamint WLAN(802.11b/g/n) és Bluetooth(3.0) modulokkal. A videókonferenciák lebonyolításához a gép 1,3 megapixeles HD webkamerája lehet a segítségünkre.

A 14 hüvelykes, 1366 x 768 pixel felbontású képernyővel szerelt Dell XPS 14z energiaellátását egy 8 cellás akkumulátor biztosítja, mellyel – a hálózati csatlakozóktól elszigetelve - akár több mint 6 és fél órát képes átvészelni.

A fent leírt tulajdonságai ellenére a masina legizgalmasabb része a beépített DVD író, hiszen ebben a méretkategóriában egészen hihetetlen, hogy be tudtak suvasztani a házba egy optikai meghajtót. Ez a fícsör sokak örömére szolgálhat, hiszen napjainkban is rengeteg felhasználó él az optikai meghajtók nyújtotta lehetőségekkel.

A notebook 999 dolláros kezdőárral landol az amerikai piacon november 1-jén, Európába pedig 2 héttel később, november 15-én érkezik meg.

Kulcsszavak: laptop, notebook, Dell
Vissza