Dell XPS 13 - Márciustól hazánkban is

Farkas Norman - 2012. január 11.

A Dell XPS 13 egy kompakt, hosszú élettartamú notebook, mely 13,3 hüvelykes edge-to-edge kialakítású kijelzőjének köszönhetően nem sokkal nagyobb, mint 11 colos megjelenítővel szerelt társai. Az alumínium- és szénszálas készülékházzal ellátott modell - sokak örömére - márciustól hazánkban is elérhető lesz.

Az XPS 13 a Dell felsőkategóriás családjának legújabb tagja. Az XPS család jelenleg az összesen értékesített lakossági laptopok 20%-át teszi ki, az ezekből származó bevétel pedig 207%-kal nőtt az előző évhez képest, amikor is a vállalat ismét piacra dobta az XPS márkát újragondolt, modern formában. Az 1,36 kg-os laptop legvékonyabb pontján mindössze 6 mm. A praktikus külső mellett nem nélkülözi az Intel legújabb megoldásait sem, úgy mint a Rapid Startot vagy a Smart Connectet, melyek állandó online kapcsolatot biztosítanak.

Az XPS 13-at minden olyan fontosabb tulajdonsággal felvértezték, amelyek az állandóan úton lévő felhasználók számára elengedhetetlenek lehetnek, így második generációs Intel Core i5 vagy i7 processzort, Intel HD 3000 videókártyát és ragyogó, nagy felbontású WLED 300-nit kijelzőt is kapott ez a könnyen hordozható gép. A multimédiás tartalmak tárolását a 128GB vagy a 256GB merevlemez segíti.



Az XPS 13 edzett Gorilla Glass üveggel védett edge-to-edge kijelzővel, teljes méretű fizikai billentyűzettel, billentyű-háttérvilágítással, nagyméretű touchpaddel és beépített gombokkal, többérintős vezérlés támogatásával, akár 8 óra 53 perc üzemidővel rendelkezik.
 
A 13,3 hüvelykes HD kijelző egy 11 hüvelykes készülékhez hasonló méretekkel bír, amivel méltán érdemli ki a kompakt ultrabook címet. (más 13,3 hüvelykes laptopok ugyanekkora hasznos képernyőfelületet biztosítanak, 15%-kal nagyobb házban)
 
Az azonnali és állandó online üzemmódot az Intel Smart Connect technológiája garantálja, ennek köszönhetően az ismert közösségi oldalak, a naptárbejegyzések és e-mailek bizonyos időközönként automatikusan frissülnek alvó üzemmódban is. Az SSD meghajtónak és az Intel Rapid Start technológiának köszönhetően pedig az XPS 13 pillanatok alatt betölt. Ezek az opciók együttesen egy okostelefon élményét nyújtják a felhasználóknak egy laptop teljesítményével.
 
A Dell annak érdekében, hogy a munkához és a szórakozáshoz egyaránt alkalmas gépet készítsen, olyan szolgáltatásokkal is felszerelte az XPS 13-at, amelyek a vállalati rendszerekhez is könnyen és biztonságosan igazodnak. Trusted Platform Module a BitLocker Data Encryptionhöz és választható ProSupport, a Dell eladást követő támogatása, valamint különböző konfigurációs beállítások és szolgáltatások is igénybe vehetőek.


 
Specifikációk:
- Ultravékony (6-18mm) laptop Microsoft Windows 7 Home Premium rendszerrel, finoman megmunkált alumínium és szénszálas kompozit házzal
- ntel Core i5 2467M vagy i7 2637M processzorokkal
- 13,3 hüvelykes HD WLED, 300-nit (1366x768), edge-to-edge kijelzővel, Gorilla Glass védelemmel
- Intel HD 3000 videokártya
- 4GB DDR3 SDRAM 1333Mhz memória

- 128 GB SSD vagy 256GB SSD meghajtó
- Teljes méretű, háttérvilágítással ellátott billentyűzet, több ujjas mozdulatokat támogató touchpad

- Waves MaxxAudio 4 a lenyűgöző multimédiás élményért
- Beépített 47WHr 6 cellás akkumulátor akár 8 óra, 53 perces üzemidővel
- Beépített 1.3MP webkamera mikrofonnal
- Vastagság: 6-18mm / szélesség: 316mm / mélység: 205mm; súly: 1.36 kg-tól

- Intel Centrino Andvanced-N 6230 802.11 A/G/N és Bluetooth 3.0 vezetéknélküli kapcsolódás



Az XPS 13 2012 márciusától lesz elérhető a magyar piacon.

Kulcsszavak: notebook, Dell
Vissza