Két új, zöld nyomtató a Samsung gyártósoráról

Kütyü Magazin - 2011. november 16.

A Samsung egy-egy új modellel bővíti a mono lézernyomtató és a multifunkciós mono lézernyomtató kínálatát: az SCX-4728FD multifunkciós nyomtató, valamint az ML-2950ND mono lézernyomtató szuper választás lehet a kis- és középvállalkozások számára. A 28 lap/perces nyomtatási sebességű készülékek kevesebb energiát, papírt és festéket használnak, miközben pénzt és időt takarítanak meg, sőt a megtakarítást meg is mutatják a felhasználónak.

Mindkét készülék rendelkezik a „One Touch Eco” funkcióval, amelynek segítségével a felhasználók egyetlen gombnyomással aktiválhatják a kétoldalas nyomtatást, illetve több oldal egyetlen lapra történő kinyomtatását, valamint az üres oldalak kihagyását, csökkentve ezzel a papírveszteséget. Az „Easy Eco Driver” is helyet kapott a masinákban, ami azt szolgálja, hogy a felhasználók az előzetes nyomtatási kép alapján még nyomtatás előtt módosítsák, a nyomtatáshoz igazítsák a dokumentumot, (például törölhetnek belőle képet, vagy megváltoztathatják a betűtípust), anélkül, hogy az eredeti fájlt megváltoztatnák. Ilyenkor az „Eco Simulator” azonnali információt küld a felhasználó számítógépére arról, hogy ezzel pontosan mennyi festékpor, papír és energia spórolható meg, továbbá mennyivel csökkenthető a széndioxid-kibocsátás.

A Samsung belső tesztjeinek eredményei szerint az Eco Mode használatával a felhasznált papír mennyisége akár 75 százalékkal, a széndioxid-kibocsátás pedig 89 százalékkal is csökkenthető.

Az új mono multifunkciós lézernyomtató, az  energiafogyasztása átlagosan 350 W/h ( a kategóriában az átlag energiafogyasztás cirka 445 w/h), így ezzel a nyomtatáshoz szükséges árammennyiség akár 21 százalékkal is csökkenhet.

Az ML-2950ND mono lézernyomtató energiafogyasztása átlagosan  330 w/h ( a kategóriában az átlag energiafogyasztás cirka 495 w/h), így az ML-2950ND-vel a nyomtatáshoz szükséges árammennyiség akár 33 százalékkal is kevesebb lehet. Az 533 MHz-es processzorral felszerelt ML-2950ND felbontása akár az 1200x1200 dpi-t is elérheti.

Az SCX-4728FD és ML-2950ND minden irodai környezetbe tökéletesen illeszkedik – ezt szolgálja az áramvonalas, helykímélő kialakításuk is.  A beépített porvédő, és a zárt, 250 lapos papírkazetta megóvja a papírt a portól, így megbízható, profi nyomatok készülhetnek. A nyomtatás zajszintjével kapcsolatban sem lehet panasz, hiszen ezek a nyomtatók a legcsendesebbek a kategóriájukban – zajszintjük 50 dB nyomtatás közben.

SCX-4728FD - Fő jellemzők

- Nyomtató, fénymásoló, szkenner és fax: az SCX-4728FD 4 az 1-ben megoldást kínál a kis irodák számára. A nyomtató a 28 lap/perces (A4) nyomtatási és másolási sebesség mellett faxolásra és szkennelésre is alkalmas.

- Másolás: a berendezés speciális, igazolványmásoló funkciójával a személyi igazolvány, vagy más kisméretű dokumentum mindkét oldala lemásolható ugyanazon lapra a papír visszahelyezése nélkül.

- Szkennelés: a készülék kiválóan alkalmas hálózati szkennelésre is, valamint a beszkennelt fájlok egyúttal a hálózatra is menthetők. Az SCX-4728FD színes szkennelésre is képes.

- Fax: a szokásos, 33,6 Kbps sebességű faxolás mellett a PC fax funkció segítségével – időt és papírt megtakarítva – közvetlenül a számítógépről is küldhető fax, valamint a Fax-to-PC funkció révén a felhasználó a faxon érkező információt kérheti közvetlenül a PC-re, az irodai hálózaton keresztül.

Mindkét eszköz elérhető hazánkban. Az ML-2950ND nyomtató ajánlott buttó fogyasztói ára 36 000 forint, az SCX-4728FD multifunkciós készülék pedig 64 000 forintba kerül.

SCX-4728FD specifikáció (kattints az ikonra):


ML-2950ND specifikáció (kattints az ikonra):

 

Vissza