Új irányzatok és nyomtatócsaládok a HP-tól

forrás Prim Online - 2011. december 4.

A héten több új fejlesztésű tintasugaras-, valamint lézernyomtató-családot mutatott be a Hewlett-Packard (HP) a budapesti New York Kávéházban. Az eseményen a HP Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának vezetői elemezték a nyomtatópiacot és bemutattak néhányat a legújjabb nyomtatók közül, melyeket ki is lehetett próbálni.

A digitális tartalom robbansászerűen a tízszeresére, míg a nyomtatható tartalom a háromszorosára nőtt. A HP felkészült az átalakuló és növekvő igények kielégítésére, melyre új nyomtatócsaládjaink jelentik a legjobb példát – mondta Miskei Gábor a HP Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója, a HP Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese. A rövid piaci elemzés után Novák Viktor a Tintasugaras és Webes megoldások üzletág igazgatója, valamint Bokrossy Dávid a Laserjet és Vállalati Megoldások Divízió megbízott üzletág igazgatója szólt a sajtó jelenlévő kéviselőihez. A HP e tárgyban vezető szakemberei elmondták, hogy ebben az évben is számos újdonsággal jelent meg a hazai piacon a HP, mégpedig olyan termékekkel és alkalmazásokkal, amelyek idő-, energia- és költséghatékonyan működtethetők. A vezetők kiemelték, hogy kibővült mind a tintasugaras, mind pedig a lézernyomtatók csomagja. A HP web-képes nyomtatók és mobileszközök – az ePrint, az iPrint és az Airprint nyomtatási lehetőségek – együttes használatával a felhasználók és ügyfelek időt és munkát takaríthatnak meg.

 A most bemutatkozó tintasugaras nyomtatók többsége támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást: a megoldással csökkenthető a papírhasználat. A készülékek közül több ePrint képes, így bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről egy e-mail segítségével elküldhető a nyomtatnivaló a készülék saját e-mail címére, a nyomat pedig azonnal elkészül. A HP Photosmart 6510 e-All-in-One nyomtató segítségével kiváló minőségű fotók kéészíthetők  közvetlenül a színes érintőképernyő segítségével. A fejlettebb papírkezeléssel még biztosabb lett a nyomtatás. A HP Envy 110 e-All-in-One nyomtatóval egy olyan elegáns, karcsú vonalvezetésű, többfunkciós nyomtatót alkotott a HP, amely formatervezésének köszönhetően jól illeszkedik a modern otthoni környezetbe és képes mindarra, amit egy hagyományos nyomtatótól elvárhatunk. A HP Deskjet 3070A egy többfunkciós nyomtató, elsősorban otthoni felhasználóknak fejlesztve. Ez a készülék elérhető áron vezeték nélküli nyomtatást biztosít és természetesen alkalmas a mobil nyomtatási lehetőségek használatára.

 Az évek alatt a kis- és középvállalkozások körében népszerűvé vált üzleti tintasugaras HP Officejet Pro 8600 ideális nyomtató azoknak, akik szeretnének hálózatról vagy mobileszközről üzleti célú nyomatokat készíteni, akár távolról is. A HP Officejet Pro 8600 Plus eAiO többfunkciós nyomtató mindent tud, ami egy cégnek szükséges: a nyomtatás mellett másol, beolvas, faxol, ePrint képes, automatikus kétoldalas nyomtatási képességével pedig csökkenthető a papírfelhasználás.

 A HP őszi lézeres újdonságai is bemutatkoztak. A HP LaserJet Pro 100 color MFP M157nw a piacon kapható legkisebb színes multifunkciós lézernyomtató, amely a vállalkozások számára nyújt professzionális nyomtatási, másolási és beolvasási lehetőséget. A készülék Auto-On/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, vezeték nélküli kapcsolata pedig a mindennapos munkavégzést könnyíti. A nagyvállalatoknak szánt, de kisebb munkacsoportok számára is kitűnően kihasználható HP LaserJet Enterprise 500 color M551dn színes lézernyomtató-családtag ePrint képes, AutoOn/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, míg a felesleges papírhasználatot az automatikus kétoldalas nyomtatási lehetőséggel lehet csökkenteni. Az új családtag használata során számítógép nélkül, USB-kulcs segítségével is könnyen indíthatunk nyomtatást. Nagyobb munkacsoportok magas nyomtatási igényét pedig a strapabíró HP LaserJet Enterprise 600 M603xh modell tudja kiszolgálni, melynek 10-gombos kijelzőjén beállítható PIN kóddal biztonságossá tehető a nyomtatás. A készülék hálózatba kapcsolható, négysoros színes kijelzője pedig egyszerűsíti a nyomtatást. Ez utóbbi két nyomtató különféle biztonsági elemekkel is felruházható, optimális költséggel működtethető.

 A legújabb, színes érintőképernyővel rendelkező HP DesignJet T2300.as modellt a Terc Kft. képviselője Németh Balázs mutatta be, aki három nagy teljesítményű HP készüléket üzemeltet. A nyomtatóval akár 80 db A1-es méretű oldalt is nyomtathatunk óránként, 6 nyomtatópatronnal rendelkezik és fóliára, öntapadós papírra, kartonra és műszaki papírra is készíthetünk nyomatokat. A készülék akár A0-ás méretű anyag beolvasására és másolására is alkalmas.

 

Vissza