Kamera is, telefon is: Polaroid SC1630 Smart Camera

Borostyán Blanka - 2012. január 11.

Igen érdekes kütyüvel rukkolt elő a Polaroid az idei CES-en: egy Android rendszerű okostelefonról van szó, mely háromszoros optikai nagyításra képes, 16 megapixeles kamerával rendelkezik. Méltán felmerül a kérdés, hogy az újdonságról elsősorban, mint kameráról, vagy mint okostelefonról beszélhetünk-e?

Tekintve a szerkezet gyártóját és tudását elsősorban kameraként tekintünk rá. A 16 megapixeles, F3,1-F5,6 rekesznyílással ellátott képalkotó eszköz háromszoros optikai és ötszörös digitális zoomra képes, maximális fényérzékenysége 3200 ISO. A 720p HD felvételek rögzítése sem okoz gondot a masinának.

A jövevény 3,2 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású kapacitív érintőképernyővel, 3,5mm-es jack audio kimenettel és microUSB csatlakozóval rendelkezik. A 18,5 milliméter vastag, microSIM befogadására alkalmas eszköz négysávos GSM, valamint háromsávos WCDMA chipet kapott, ezen felül találunk benne GPS, WLAN és Bluetooth modulokat is. A „Smart Camera” processzora és fedélzetén futó Android rendszer verziója egyelőre ismeretlen.

A Polaroid SC1630 előreláthatóan áprilisban debütál az Egyesül Államokban, várható ára 300 dollár körül alakul.

Vissza