A játékélmény fokozására tervezett ASUS hálózati- és audioeszközök a CES-en

Kütyü Magazin - 2012. január 12.

A játékosok sebességigényének kielégítését szolgálja az RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router és az EA-N66 kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adapter, a hanghatásokról pedig a ROG Rampage IV Formula/ThunderFX játékosok számára készült alaplap és a ROG Xonar Phoebus játékos hangkártya gondoskodik.
 

ASUS RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router

Az RT-N66U kétsávos, vezeték nélküli gigabites router extrém hálózati sebességgel és lefedettséggel gondoskodik a legjobb vezeték nélküli játékélményről. Ez valójában két router egyben, amely két külön, a 2,4, illetve 5 GHz-es tartományban megvalósított 450 Mbps sebességű sávot kombinálva akár 900 Mbps elérésére is képes. A vezeték nélküli hatótávolság kiterjesztését nagy teljesítményű 26, dBm-es Wi-Fi erősítők segítik. Mindehhez az ASUS új, felhasználóbarát felülete társul, amely a nagyszerű szolgáltatásokat mindenki számára kényelmesen kezelhetővé teszi.

ASUS RT-N66U

Az RT-N66U ideális hálózati megoldás olyan nagy kihívást jelentő feladatokhoz, mint a többszereplős játékok, a HD-felbontású 3D videofolyamok továbbítása vagy a fájlmegosztás. A professzionális, szolgáltatás osztályozó (QoS) adatátviteli technológia a forgalmi prioritásokat meghatározva gondoskodik a szakadozásmentes online játékélményről vagy HD videolejátszásról. Az RT-N66U 300 ezer adatkapcsolat megnyitására képes (ez hússzorosa a szokásos routerek adatának) a stabil és gyors letöltések érdekében. A nyolc SSID pedig a biztonságot növeli, hisz akár hat külön vendéghálózat is rendelkezésre áll.

Az RT-N66U az első olyan router, amely az ASUS új, továbbfejlesztett felhasználói felületét használja. Az alapvető Wi-Fi beállítások előre meg vannak adva, így ha rácsatlakozik az alapértelmezett vezeték nélküli hálózatra, akkor az eszköz automatikusan egy webes beállítóoldalra irányítja át a böngészőt. Az ASUSWRT vezérlőpulton a felhasználók kényelmesen áttekinthetik és módosíthatják a beállításokat, a letöltéskezelő lehetővé teszi a fájlok letöltését akkor is, ha a PC ki van kapcsolva, valamint módot ad a mobileszközök – például táblagépek, okostelefonok – távoli felügyeletére.

ASUS EA-N66 kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adapter

Az ASUS EA-N66 a világ első kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adaptere, amely választhatóan a 2,4 vagy 5 GHz-es tartományban biztosít 450 Mbps sebességű kapcsolatot. A szabadalmaztatott ortogonális antennakialakítás optimalizálja a vezeték nélküli jelek lefedettségét. Az EA-N66 Ethernet adapter, repeater (jelismétlő) és access point (hozzáférési pont) módjával „3-in-1” jellegű otthoni hálózati megoldást kínál. Az RT-N66U-tal párosítva az EA-N66 hihetetlen hálózati sebességet és lefedettséget nyújt a többszereplős játékokhoz.

ASUS EA-N66

ASUS ROG Rampage IV Formula/ThunderFX játékosoknak szánt alaplap

A magával ragadó játéknak fontos eleme a nagy teljesítményű alaplap és a ROG magasra teszi a lécet a Rampage IV Formula/ThunderFX alaplappal. Ezen az Intel X79 lapkakészlete mellett exkluzív audio- és LAN-megoldások (a SupremeFX III és a GameFirst technológiával bővített Intel Gigabit Ethernet vezérlő) gondoskodnak minden idők leggyorsabb és legteljesebb játékélményéről. A négykártyás NVIDIA SLI és az AMD CrossFireX támogatás minden más játékosoknak készült alaplap lehetőségein túl maximalizálja a megjelenítési teljesítményt és a túlhajthatóságot.

A SupremeFX III kártyára integrált audiomegoldása egy nyolccsatornás, HD minőségű hangrendszer, amely gondosan válogatott 1500 μF-os kondenzátorokkal, fém zavarszűrő borítással és különleges kialakítású nyomtatott áramköri lappal készül, a különleges SupremeFX Shielding technológia pedig a digitális forrásokból származó analóg audiojelek izolálásáról gondoskodik a kivételes tisztaság és hangzáshűség érdekében. A hangtorzítás minimálisra csökkentése érdekében a jack-csatlakozók aranyozottak. A valós használatot szimuláló tesztekben 110 dB-es jel-zaj arányt sikerült az eszközzel elérni, ami szinte veszteségmentes hangvisszaadást jelent.

Az alaplapra integrált high-end audiomegoldás mellé adott ThunderFX nemcsak a PC-kkel, hanem a játékkonzolokkal – a PlayStation 3-mal és az Xbox 360-nal – is kompatibilis. Akár 120 dB-es hangerősítése tisztább, mint a csúcskategóriás alaplapoké. A ThunderFX használatával a felhasználók a PC-s fejhallgatót is párosíthatják a játékkonzollal.

A zavarszűrő borítás és az árnyékoló anyagok védik az analóg kimeneti áramköröket a zajoktól a lehető legtisztább, torzításmentes hangok elérése érdekében, a gondosan válogatott relék kiszűrik a pattogásokat, a professzionális audiokondenzátorok pedig jobb hangfelbontást és -kiterjedést biztosítanak.

Beépített erősítő gondoskodik a dinamikus audiojelek teljes skálájának élvezetéről, amely az akár 600 ohmos, high-end fejhallgatókat is meghajtja. Az ENC (elektronikus zajszűrés) támogatásával, valamint a fejhallgatóhoz és a játékhangokhoz használt headsetekhez külön csatorna biztosításával a ThunderFX lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy a csata forgatagában is gond nélkül kommunikáljanak egymással. Három gyári játékprofillal (FPS, RTS, verseny) és négy – fegyverdörrenéshez, lépésekhez, motorzajokhoz és beszédhangokhoz – optimalizált audiobeállítással rendelkezik, hogy a felhasználók kényelmesen, egy intuitív felületet használva igazíthassák hozzá a hangeffektusokat a kedvenc játékukhoz.

ROG Xonar Phoebus játékosoknak szánt hangkártyakészlet

A játékban használt hangok hozzájárulnak a játékélményhez, de tönkre is tehetik azt – emiatt egy jó minőségű hangkártya az egyik legjobb befektetés a játékosok számára. Az ASUS ROG csapata a Xonar hangspecialistáival együtt dolgozva fejlesztette ki a ROG Xonar Phoebus hangkártyakészletet. A belső kártyából és kivezetett vezérlőből álló csomag magasabbra emeli a lécet a játékok hangjának világában. A belső PCIe kártya gondosan válogatott alkatrészekből készül és tökéletes árnyékolást kapott a számítógépházban található többi alkatrész elektronikus interferenciáinak kiküszöböléséhez. A 118 dB-es jel-zaj aránnyal és a 600 ohmos, audiofil kategóriájú fejhallgatók meghajtásával a Phoebus dinamikusan javítja a hang tisztaságát a tényleg magával ragadó játék-hangélmény érdekében.

ASUS Xonar Phoebus

A Xonar Phoebus vezérlődobozával a felhasználó közvetlenül az asztaláról vezérelheti a hangerő-beállításokat, miközben a ROG Command Technology akár felére is csökkentheti a mikrofonokat sújtó környezeti zajt, segítve a parancsok és utasítások zökkenőmentes kiadását. A Dolby Home Theater V4 térhatású hang és a GX3.0 játékhoz készült audioalrendszer kifejezetten úgy lett behangolva, hogy élethű élményt nyújtson a versenypályák vagy FPS-játékok megszállottai számára.

Vissza