Gyorsabb és olcsóbb Intel Classmate notebookok iskolásoknak

Széll Zoltán - 2012. január 16.

Az Intel bevezette a következő generációs Intel „Classmate PC”-ket, amelyeket tanulók számára fejlesztettek. Az új Classmate PC a korábbinál magasabb teljesítményével nagyobb élményt kínál a felhasználóknak. Az új masinát a külső fizikai behatásokkal (leesés, folyadékok) szemben rendkívül ellenállónak tervezték és jelentős mértékben – 10 órára –megnövelték a telep élettartamát.

Az új generációs Classmate PC az Intel kétmagos Atom N2600 mikroprocesszoron és az NM10 lapkakészleten alapul. A hordozható masina 1 GB vagy 2 GB memóriát, 8 GB, 16 GB vagy 32 GB kapacitású szilárdtest meghajtót (SSD = Solid State Drive) vagy 2,5 hüvelykes soros ATA merevlemezes meghajtót, 10,1 hüvelykes, víznek ellenálló  1024 x 600 vagy 1366 x 768 képpont felbontású LCD képernyőt, 2 megapixeles kamerát, „folyadékbiztos” billentyűzetet, 100 Mb/s Ethernet csatolót és Wi-Fi vezeték nélküli modult tartalmaz. A kis gép két operációs rendszerrel – Microsoft Windows és Linux – kapható.

 A következő generációs Classmate PC kagyló és átalakítható formátumban kerül forgalomba. A noteszgép támogatja az új többérintő és író lehetőségeket, amelyek a tanulóknak lehetővé teszik a közvetlen írást a képernyőre. Az érintőképernyő, a speciális toll és a kézírást felismerő szoftver „írás papírra” megoldást kínál.

 A Classmate PC olyan alkalmazási szoftvereket is tartalmaz mint a LabCam és McAfee AntiVirus. valamint. Az új masinát olyan neves OEM-ek gyártják mint az ASI, Babilon Technologies, Lenovo és mások.
 

Kulcsszavak: Intel, notebook, oktatás
Vissza