Nokia Lumia 800 és Lumia 710 a Telenor kínálatában

Kütyü Magazin - 2012. január 19.

A Telenor ügyfelek az elsők között vásárolhatják meg a Nokia okostelefonok legújabb generációját képviselő Windows-alapú Lumia készülékeket. A külsejében és funkcióiban is felsőkategóriás Nokia Lumia 800 és a klasszikus Nokia-formavilágot idéző 710 január 20-ától kapható a Telenor bemutatótermeiben.

A Windows legújabb, 7.5-ös operációs rendszerével felszerelt Nokia Lumia készülékek a munkát és a szórakozást is valódi élménnyé teszik. A dokumentumok egyszerű szerkesztését és olvasását Microsoft Office programok segítik, ráadásul a SkyDrive szolgáltatással a telefonon elkészített anyagok a számítógéppel is könnyedén szinkronizálhatók. Az Outlook mobilra optimalizált verziója nagy mennyiségű e-mailt és akár több postafiókot is hatékonyan kezel. A Windows Phone az ismerősökkel való kapcsolattartást, a tartalmak megosztását is leegyszerűsíti: a Nokia Lumia okostelefonokról egyetlen érintéssel elérhetők a közösségi oldalak, emellett az SMS-ben elkezdett beszélgetés Facebook vagy Messenger csevegésként is folytatható.
 
A Nokia új készülékei igény szerint testre szabhatók a kezdőképernyő élő csempéinek beállítása révén, a Piactérről (Marketplace) pedig számos hasznos és szórakoztató alkalmazás tölthető le. A játékok iránt érdeklődők az Xbox LIVE segítségével akár barátaikkal is megoszthatják az eredményeiket vagy játszhatnak a letöltött játékokkal.


 
A Nokia első Windows Phone-alapú okostelefonja, a Lumia 800 letisztult formavilágú, íves felületű kapacitív AMOLED-kijelzőjének köszönhetően könnyen kezelhető. A készülék 1,4 gigahertzes processzora gyors böngészést és több program egyidejű, gördülékeny futtatását is lehetővé teszi. A 8 megapixeles kamera és a 28 mm-es nagy látószögű objektív segítségével kristálytiszta fotók és HD-minőségű videofelvételek készíthetők. A Lumia 800 okostelefonhoz hasonlóan a Nokia Lumia 710 gyorsaságát is erős, 1,4 gigahertzes processzor garantálja. A legömbölyített vonalú készüléket 5 megapixeles kamerával és kapacitív TFT-kijelzővel szerelték fel.

A Nokia legújabb okostelefonjain bárki élvezheti az országszerte elérhető Hipernet hálózat előnyeit. A készülékekhez a Telenor a belföldön korlátlan böngészést, e-mailezést, navigációt és Facebook elérést lehetővé tévő Okostarifákat ajánlja. Okostarifa 1000 előfizetéssel, 2 éves hűséggel és 2 éves tarifamegtartás mellett a Nokia Lumia 800 okostelefon már 9990 forintért, míg a Nokia Lumia 710 már 0 forintért haza vihető.

További információ a Telenor oldalán található.

Vissza