Nokia Lumia 900 - Európában is? [Frissítve]

Farkas Norman - 2012. január 24.

Bár a CES-en elmondottak egyértelműen arra utaltak, hogy a Nokia WP Mango alapú csúcsmodellje kizárólag az Egyesült Államokban lesz elérhető, a jelek szerint a Lumia 900 mégis kapható beteheti a lábát Európába.

A „jelek” alatt azt értjük, hogy a Nokia Portugal oldalán megjelent a Lumia 900, mi több egy – a Nokia által írt, de már törölt - komment szerint biztosra vehető, hogy Portugáliában hamarosan kapható lesz a finn gyártó üdvöskéje. Márpedig, ha Portugáliában lesz Nokia Lumia 900, akkor egész Európában kell, hogy legyen, hiszen így logikus.

A 4,3 hüvelykes megjelenítővel és LTE támogatással felvértezetett kütyü valószínűleg lebutított, LTE nélküli változatban kerül majd forgalomba Európában, hiszen a 4G hálózatok elterjedtsége elenyésző a kontinensen, így kihasználhatatlan a szolgáltatás. Az LTE hiányát az európai modell 12 megapixeles fő kamerája kompenzálhatja (az amerikai változat „csak” 8 megapixeles egységet tudhat magáénak).

UPDATE: Nem sokkal a cikkünk megjelenése után egy másik forrás is utalt a Nokia Lumia 900 európai megjelenésére. A brit Carphone Warehouse weboldalán előrendelhetővé vált a készülék. Bár azóta a telefon termékoldalát - s így az előrendelés lehetőségét is - törölték, vélhetően nem téves informálásról van szó, csupán túl korai volt a felhívás, hiszen a jövevény elméletileg csak júniusban érkezik az Vén Kontinensre. Érdekesség, hogy a Carphone Warehouse oldala szerint 8 megapixeles kamerával bír az eszköz annak ellenére, hogy más források szerint 12 megapixeles hátlapi kamera kap helyet az európai Lumia 900-ban.

Vissza