Y Magazin: iPad-férfimagazint indít a Sanoma

forrás Prim Online - 2012. február 20.

A magazin több szempontból is egyedi: egyrészt nem egy már létező termék mobileszközre adaptált verziójaként készült el, hanem teljesen különálló, exkluzív, csak iPaden elérhető kiadványként. Emellett pedig maga a termék koncepciója is új: a kizárólag a magazinhoz készült anyagok mellett az alkalmazás online cikkekből is válogat, ezek rendszeres frissítésével biztosítva folyamatosan új tartalmakat az olvasóknak.

A Sanoma Mobilmédia üzletága tovább szélesíti termék-portfolióját: most megjelent magazinjával azon férfiakhoz szól, akik érdeklődnek a csúcstechnika, az autók, a sport, a stílus, a pénzügyek, a jó zenék és minőségi italok iránt. Hraschek Dávid volt FHM-főszerkesztő gondozza a magazint, mellyel nem pusztán egy lapozgatható digitális újságot kap az olvasó: a klasszikus férfimagazin-jelleg mellett a kiadó fenntartotta a mobil termékeinél megszokott interaktív jelleget, animált, mozgó, hangzó, „reagáló” tartalmakkal kiegészítve az olvasnivalót.

Az Y a saját tartalmon túl, az olvasók érdeklődéséhez kapcsolva összegyűjti a weben elérhető, a magazin témáihoz illő blogbejegyzéseket, cikkeket az IT, az autó-motor, a humor, a kultúra, vagy a gazdaság világából, egy speciális, tematikus „webjava”-válogatást létrehozva ezáltal. A kiadvány ugyan negyedéves periodikával jelenik majd meg – alkalmi különszámokkal kiegészítve –, a magazinnak ez a része lényegesen gyakrabban, heti rendszerességgel fog frissülni, folyamatosan új tartalmat nyújtva az olvasónak.

Az Y magazin első számának tartalmából:

- Az új 3-as BMW
- Honda Gold Wing
- Az első (fadobozos!) Apple számítógép
- Mérföldkövek Steve Jobs munkásságából
- Hova tűnt Gyurcsány és Orbán?
- Igaz-e, hogy egy sztárfocista a „gombakonzerv” szót tetováltatta magára?
- Szász Kitti freestyle-világbajnok és a labdatrükkjei
- Borok hódításhoz és szakításhoz
- Rendhagyó könyvajánló Angus Young-gitárszólóval
- Lemezbemutatók


Az Y magazin itt érhető el.

Kulcsszavak: Sanoma-hu, iPad, média
Vissza