Rendkívül eredményes negyedévet zárt az Apple

Borostyán Blanka - 2012. január 25.

A cupertinói gyártó hivatalosan közzétette utolsó negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy nem kevesebb, mint 46,33 milliárd dolláros forgalmat, valamint 13,06 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el az utóbbi három hónapban.

Az Apple vitathatatlanul vezető szerepet tölt be iparágában, fejlődése pedig töretlenül felfelé ível. A cég tavaly ilyenkor 6 milliárd dolláros nettó nyereséget tudhatott magénak, s ez az összeg mostanra több mint a duplájára (13,06 milliárd dollárra) emelkedett.

Tavaly október és december között 15,43 millió iPad-et, 37,04 millió iPhone-t, 15,4 millió iPod-ot és 5,2 millió Mac-et vásároltak a felhasználók. A hatalmas sikert elsősorban az iPhone generálta, a forgalom több mint felét – pontosan 24,4 milliárd dollárt – neki köszönheti a gyártó. Az iPod termékvonal egyre gyengébb láncszemnek tűnik, az egy éves eredményekhez képest 21 százalékos visszaesést mutatnak.

Az Apple rekord negyedévet zárt, nem vitás. Ez hatással van a cég részvényeinek árfolyamára is, mely hirtelen 9%-ot ugrott, jelenleg 458 dolláron áll.
 

Vissza