ZTE Mimosa X – Adatátvitelből ötös

Farkas Norman - 2012. február 21.

Csak tegnap számoltunk be a kínai gyártó két, a Mobile World Congressen debütáló üdvöskéjéről, s máris hírt adhatunk egy újabb jövevényről. Az Android 4.0 ICS alapú ZTE Mimosa X-et olyan Nvidia hardverek teszik érdekessé, mint a Tegra 2 processzor, a GeForce grafikus gyorsító, vagy az Icera 450 HSPA+ modem.

A 4,3 hüvelykes, 540 x 960 (qHD) felbontású érintőképernyővel szerelt masina 4GB – microsSDHC kártyával bővíthető – belső tárhelyet, HD felvételek rögzítésére alkalmas, 5 megapixeles fő kamerát, két mikrofont, Dolby hangzást, A2DP-t támogató Bluetooth modult és DLNA képességet kapott. Ami igazán ütőssé teszi a középkategóriába szánt modellt, az a kiváló teljesítményt ígérő, kétmagos Tegra 2 processzor, a GeForce videóvezérlő, valamint az akár 21Mbps letöltési sebességgel és kevés energiafogyásztással kecsegtető Icera 450 HSPA+ modem. (Ez utóbbi egység jelenlétét egyébként annak köszönhetjük, hogy az Nvidia tavaly felvásárolta az Icera modemgyártó céget.) A kütyü számára elérhetőek lesznek a TegraZone szolgáltatásai is, s ez a kiváltság eddig csak a felső kategóriás mobilokat illette meg.

A ZTE Mimosa X a második félévben landolhat a piacon, ám várható áráról és megjelenésének helyéről egyelőre nincs információ. Számításaink szerint a jövő héten megszervezésre kerülő Mobile World Congressen többet megtudhatunk a készülékről.

Vissza