Megjelent a GeForce GTX 680 DirectCU II TOP grafikus kártya

forrás Prim Online - 2012. április 20.

Az ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II TOP grafikus kártya az NVIDIA 28 nm-es technológiáját egészíti ki DirectCU II hűtéssel és DIGI+ VRM tápellátással. A teljesítmény hangolására a GPU Tweak segédprogram és a VGA Hotwire technológia szolgál.

Az ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II TOP grafikus kártya emblematikus termék a PC-s játékosok és teljesítményrajongók számára készült eszközök között. A TOP-válogatású, 28 nanométeres NVIDIA GeForce GTX 680 GPU-t az ASUS 1201 MHz-re hajtotta túl, 143 megahertzzel magasabbra a referenciához képest. Az ASUS-tervezte DirectCU II hűtési megoldás 20 százalékkal hűvösebb, mint a normál megoldások, a két 100 mm-s hűtő pedig 14 decibellel halkabb működést tesz lehetővé. A cég 10 fázisú, digitálisan szabályozott DIGI+ VRM tápellátással szerelte fel a kártyát, ami 30 százalékkal csökkenti a zajt, a Super Alloy Power alkatrészek pedig a referenciaértéknél két és félszer hosszabb élettartamot ígérnek. A kártya jobb túlhajtási és feszültségnövelési lehetőségei a hardveres VGA Hotwire technológiával és a szoftveres GPU Tweak segédprogrammal aknázhatók ki. A kártyából megjelent az ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II OC kiadás is; ez 1019 MHz-es alap órajelet tud 1084 MHz-re felturbózni. A kártya ugyanazt a DirectCU II hűtést és áramköri lapot használja, mint a TOP verzió.

 



TOP-válogatott, 1201 MHz-es mag a simább játék érdekében
Az ASUS TOP grafikus kártyákra egy sor szigorú vizsgálattal kiválogatott  lehető legjobb GPU-k kerülnek fel. A GeForce GTX 680 DirectCU II TOP gyárilag alapból 1201 MHz-re túlhajtva érkezik, így a legszámításigényesebb helyzetekben is képes növelni a megjelenített képkockák számát és zökkenőmentesebbé tenni a játékot. Az alapos hőtűrési teszteknek köszönhetően a TOP GPU-k képesek megbirkózni a túlhajtás okozta extra terheléssel, és az ASUS mérnökei egy olyan, továbbfejlesztett áramköri lapra szerelik be őket, amelyek a referenciamegoldás alkatrészeinél jobban bírják a hőt és a használatot.

A leghűvösebb és legcsendesebb GeForce GTX 680 DirectCU II-vel
A kifejezetten a gyárilag túlhajtott GeForce GTX 680 GPU-k erejéhez készített és illesztett, exkluzív ASUS DirectCU II hűtési megoldás lejjebb szorítja a hőmérsékletet, ezzel is segítve a jobb, csendesebb, stabilabb és tartósabb működést. Öt tiszta réz hőcsövével és a referenciánál 20 százalékkal nagyobb hőleadó felületével a DirectCU II garantálja a hő hatékonyabb elvezetését. Két hangtompított, 100 mm-es ventilátor gondoskodik a jobb légáramlásról, aminek az eredménye 20 százalékkal hűvösebb és 14 decibellel halkabb működés, mint a GeForce GTX 680 referencia szerinti megvalósításai. Ez lehetővé teszi, hogy a játékosok minimális zaj mellett használhassák ki a maximális teljesítményt.

DIGI+VRM 10 fázisos Super Alloy Power áramellátással
A GeForce GTX 680 DirectCU II két exkluzív ASUS tápellátási technológiát is magában foglal. A DIGI+ VRM, amely 2010 óta az ASUS legnépszerűbb alaplapjaiban alkalmazott technológia, digitális feszültségszabályozókat használ a szélesebb modulációs tartomány, és így a rugalmasabb túlhajtás eléréséhez. Az itt alkalmazott DIGI+ VRM 10 fázisú tápellátás alkalmazásával akár 30 százalékkal is csökkenteni tudja a tápellátás zaját a referenciához képest. Az alacsonyabb zaj stabilabb tápellátást jelent, vagyis a kártya konzisztensebb, megbízhatóbb működését eredményezi. Az extratartós és korrózióálló Super Alloy Power alkatrészek (félvezető kondenzátorok, tekercsek és MOSFET-ek) használatával a DIGI+ VRM egy olyan kártya működését szolgálja ki, amelyik a referenciánál 15 százalékkal hatékonyabban működik, miközben az élettartama két és félszer hosszabb.

Túlhajtási duett: szoftveres és hardveres hangolás

A GeForce GTX 680 DirectCU II TOP bőséges szoftveres túlhajtási lehetőségeket biztosít a GPU Tweak, az ASUS exkluzív finomhangolási szoftverének formájában. A magától értetődő módon kezelhető felületű GPU Tweak segítségével állíthatók az órajelek (és bekerült néhány új órajelnövelő beállítás is), a tápellátási szint, a feszültségek és a ventilátorsebességek, többféle előre beállított profillal a különféle alkalmazásokhoz és igényekhez. Ezt egészíti ki a VGA Hotwire, a korábban csak az ASUS ROG alaplapokon megtalálható funkció. A barkácsolást kedvelő felhasználók számára a VGA Hotwire lehetővé teszi a még pontosabb, teljesen hardveres szintű túlfeszültség-szabályozást. Vezetékek közvetlenül a feszültségszabályozókra is forraszthatók a Vcore, Vmem és PLL értékek még pontosabb kiolvasásához és állításához; így még több hozható ki az egyébként is nagy teljesítményű kártyából.

A GeForce GTX 680 DirectCU II TOP ajánlott buttó ára 174 900, a GeForce GTX 680 DirectCU II OC 169 900 fointba kerül.
 

Vissza