Okostelefon-tablet hibridekkel készül a ZTE?

Farkas Norman - 2012. április 24.

A legfrissebb hírek szerint már idén landolhat a piacon a kínai gyártó két okostelefon-tablet hibrideje. A masináknak olyan konkurens megoldásokkal kell szembeszállnia, mint a Galaxy Note, vagy a nemrég bemutatott Optimus Vu.

2011-ben 15 millió ZTE okostelefon talált gazdára, s a Reuters értesülései szerint ez a szám 2015-re akár a 100 milliót is elérheti. A rendkívül kedvező ár/érték arányú készülékeiről híres gyártó eddig csak az alsó-, illetve középkategóriában képviseltette magát a mobilpiacon, ám idén ez máris változik, ugyanis a Mobile World Congress alkalmával bemutatott modellek közül néhány (pl.: Mimosa X, Era, PF200 és N910) már a felső kategóriához közelít.

A friss hírek szerint a ZTE-nek eszében sincs visszavenni a lendületből, sőt most arra készül, hogy az úgynevezett „phabletek” frontján erősít (a phablet alatt olyan készülékeket értünk, melyek egy okostelefon és egy táblagép keresztezéséből jöttek létre, cirka 5 hüvelykes kijelzőjük túl nagy ahhoz, hogy telefonként beszélhessünk róluk, ellenben nem rendelkeznek olyan méretekkel, mint egy tablet). Ha minden igaz, még 2012-ben érkezik a piacra két olyan ZTE kütyü, mely a Galaxy Note méltó ellenfele lehet. Ismerve a kínai gyártó árazását, valószínűsíthető, hogy hatalmas sikerek várnak rá.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: BGR]

Vissza