Sony Xperia GX és Xperia SX: Android 4.0, két mag és LTE

Farkas Norman - 2012. május 10.

Japánban landol a Sony két újonnan bejelentett okostelefonja, az Xperia GX és az Xperia SX. Előbbi modellt főként 4,6 hüvelykes HD megjelenítője teszi érdekessé, az SX pedig „a világ legkönnyebb LTE-képes mobilja” címre pályázik.

A Sony nem lustálkodik, sorra mutatja be Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapú mobiljait. A cég legutóbb két 4G LTE hálózatok kezelésére alkalmas telefont leplezett le, az Xperia GX-et és SX-et. Mindkét jövevény előre telepített Walkman alkalmazással kerül az üzletekbe, mely különböző hangzásmódokat (például xLOUD, clear bass, VPT surround sound) tesz elérhetővé a zenelejátszóban.

A szuperkönnyű (95 gramm) Xperia SX lelke egy duplamagos, 1,5GHz-es processzor, melyet 8GB belső tárhely egészít ki. A 3,7 hüvelykes Reality érinőképernyővel és 8 megapixeles hátlapi kamerával felvértezett kütyü fekete és fehér színben lesz elérhető.

Az Xperia GX nem más, mint a már többször kiszivárgott képeken pózoló LT29i Hayabusa. Az eszközbe olyan ínycsiklandó hardverek kerültek, mint a Mobile BRAVIE Engine technológiával megfejelt, 4,6 hüvelykes HD Reality érintőképernyő, a kétmagos, 1,5GHz órajelű processzor, a 16GB belső tárhely, vagy a 13 megapixeles fő kamera (CMOS). Az Xperia Arc dizájnját idéző, kissé hajlított kialakítésú mobilt HDMI kimenettel is ellátták.

Az Xperia SX és Xperia GX a nyár folyamán válik elérhető Japánban. A készülékek várható áráról, illetve egyéb régiókban való megjelenéséről (még) nincs információ.

Vissza