Rugalmas kijelzővel érkezik a Galaxy Note II?

Farkas Norman - 2012. június 21.

A pletykák szerint már ősszel az üzletekbe kerülhet a Samsung Galaxy Note utódja, a Note II, mely négymagos processzorral, 12 megapixeles kamerával és flexibilis érintőképernyővel fogja elkápráztatni a közönséget.

A friss pletykák ellent mondanak a korábbi mendemondáknak, melyek szerint 5,5 colos megjelenítőt kap a Note II.

Mostanában ugyanis az a hír járja, hogy az újgenerációs okostelefon-táblagép hibrid - elődjéhez hasonlóan - 5,3 hüvelykes érintőképernyőt kap, méghozzá nem is akármilyet. A Note II-ben ugyanis egy flexibilis, s ez által törhetetlen UBP (UnBrealable Panel) kap helyet, melyben rugalmassága miatt nem lehet egykönnyen kárt tenni. Ez elég húzós újításnak tűnik, de még korántsem tárgyaltunk ki mindent. A pletykák arról is beszámoltak, hogy egy négymagos Exynos processzor duruzsol majd a kütyüben, mely a hatalmas teljesítmény mellett hosszabb üzemidőt ígér. A masina nem lesz fapados a képalkotás területén sem, hiszen 12 megapixeles kamera kerül a hátlapjára.

A feltételezések szerint Android Jelly Bean operációs rendszert futtató Samsung Galaxy Note II október környékén landolhat a piacon, így az akkortájt érkező iPhone 5 kiemelt ellenfele lehet.

 

Kulcsszavak: Galaxy, Samsung
Vissza