A Windows Phone 8 kiválthatja a BlackBerry-t

Farkas Norman - 2012. július 2.

A RIM által gyártott készülékek legnagyobb ütőkártyája a vállalati felhasználók számára kiemelten fontos, magas szintű adatbiztonság és távfelügyelet. A Microsoft új mobil rendszere, a WP8 Apollo az integrált TPM chip révén lazán felveszi a versenyt a kanadai gyártó megoldásaival, így a cégek kompromisszumok nélkül a csempékből építkező platform felé fordulhatnak.

A Windows Phone 8 alapú készülékekbe épített TPM, azaz Trusted Platform Module egy különálló chip, mely olyan szintű biztonsági megoldásokat kínál, melyekhez hasonlókkal eddig csak a BlackBerry okostelefonokban találkozhattunk.

A TPM képes a VPN (Virtual Private Network) hálózatok biztonságos kezelésére, de emellett az integritás távoli ellenőrzésére, az adatok titkosítására és a rendszerindítási folyamat követésére is lehetőséget nyújt, így túlmutathat a még úton lévő BlackBerry 10 megoldásain is.

Nem meglepő a Microsoft lépése, hiszen a platform sikeréhez nagyban hozzájárulhat, hogy felkeltette egy új felhasználói réteg érdeklődését, viszont  felmerül a kérdés, hogy mi lesz a már most is veszteségekkel küszködő Research In Motionnel.

 

 

[Forrás: WM PowerUser]

 

Vissza