Három hét múlva debütál az Archos zászlóshajója: G10 xs tablet

Kütyü Magazin - 2012. augusztus 3.

A francia gyártó nemrég egy sajtófotót tett közzé hivatalos Facebook oldalán legújabb androidos táblagépéről, melynek bemutatójára augusztus végén, az IFA 2012 szakkiállításon kerülhet sor. A G10 xs lehet az eddigi legjobb Archos táblagép.

Az Archos nemrég dobta piacra az Egyesült Államokban a 97 Carbon táblagépet, mely elsősorban ár/érték arányával akar kitűnni, s a Nexus 7 versenytársainak táborát erősíti - igaz processzorát nézve messze nem éri el a Jelly Bean referenciagép szintjét.

Úgy tűnik, hogy a gyártó szerencsét próbál a felső kategóriában is, legalábbis az alábbi fotón megcsodálható, 101xs G10 kódnevű tablet egy csúcsmodell látszatát kelti. A jövevény nevéből arra következtethetünk az Archos eddigi névadása alapján, hogy 10,1 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik (101) és rendkívül vékony lesz (xs). Emellett 6800mAh kapacitású akkumulátor, miniHDMI és microUSB port, valamint microSD kártyahely jelenlétére lehet számítani, operációs rendszerként pedig az Android 4.0 Ice Cream Sandwichet üdvözölhetjük a gép fedélzetén.

A hírek szerint több hasznos kiegészítő is kapható lesz az eszközhöz, például az Asus repertoárjából ismerős billentyűzetes dokkoló is megjelenik a kínálatban.

Egyelőre nem ismert a készülék részletes specifikációja, s az is rejtély, hogy egy, vagy több változatban kerül piacra. A cég korábbi modelljei több verzióban is landoltak a piacon, gondoljunk csak a 10,1 colos 101 G9-re, vagy a 8 hüvelykes 80 G9-re.

Az Archos G10 xs tabletről (vagy tabletekről) várhatóan az augusztus végén kezdődő berlini IFA 2012 szakkiállítás során hullik le a lepel.

Te is kíváncsi vagy a masinára?

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Archos
Vissza