Archos Child Pad: kedvező árú tablet gyerekeknek

Farkas Norman - 2012. március 2.

Rengeteg játékkal és szülői felügyeletet segítő eszközökkel kecsegtet az Archos kicsiknek szánt, 130 dolláros táblagépe. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató masina március végén kerül az egyesült államokbeli üzletek pocaira.

Az Archos nem az első gyártó, amely felismerte, hogy az információs társadalomban van igény az gyerekek számára tervezett kütyükre, hiszen azok kiváló eszközként szolgálnak a tanuláshoz, a játékhoz (vagy játszva tanuláshoz, ha úgy tetszik), s emellett szuper felügyeleti lehetőségeket kínálhatnak a szülők számára.

A 7 hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású, kapacitív érintőképernyővel felvértezett táblagép kompakt kialakítást kapott. A mérnökök figyelembe vették a célcsoport sajátosságait, így a Child Pad-et valamivel ellenállóbbra tervezték a felnőttek számára gyártott modelleknél. Az 1GHz órajelű processzorral és 1GB RAM-mal ellátott eszköz a Google Android 4.0 ICS rendszert futtatja, tehát a gyerkőcöknek nincs oka a frissítés miatti nyavalygásra. ( :) )

A jövevény 28 előtelepített alkalmazással – például az Angry Birds és Flight Frenzy játékok - kerül az üzletekbe, de ha ez nem lenne elég, akkor a több mint tízezer gyerkőcöknek szánt szoftvert tartalmazó Kid App Store kínálatából válogathatnak a Child Pad-tulajdonosok.

Az Archos Child Pad március végén landol az amerikai piacon, várható ára 129 dollár (cirka 29 000 forint) körül alakul.

Vissza