T-Mobile 3G a metróban

forrás Prim Online - 2012. augusztus 6.

A korábban bejelentett tervekkel összhangban a Telekom júliusban megkezdte mobilinternethálózatának modernizációját a budapesti metró vonalain is. A felújítás és a cellák bekapcsolása szakaszosan történik, így a T-Mobile ügyfelei számára fokozatosan válik elérhetővé a korábbinál lényegesen gyorsabb 3G/HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás.

A modernizáció az M3 vonalon kezdődött, itt a Kálvin tér és a Lehel tér állomások között már be is fejeződött a régi technológia újabbra cserélése. A második fázisban az M1 vonalán modernizálták a hálózatot, s ennek eredményeképpen jelenleg már 3G-vel mobilnetezhetnek a T-Mobile ügyfelei a budapesti M1 metróvonal teljes hosszán és az M3 belvárosi szakaszán. A tervek szerint őszre befejeződik a teljes M1/M2/M3 metróhálózat lefedése.

A 3G/HSPA+ lefedettség kiterjesztése mellett a 4G/LTE hálózat fejlesztése is zajlik. A T-Mobile a nyár során Budapest agglomerációjába is elviszi az új generációs, 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást, és folytatódik Budapest lefedése is. Jelenleg kültéren Budapest lakosságának 98%-a, beltéren 73%-a számára elérhető a 4G/LTE szolgáltatás, a vidéki városok közül pedig már Siófok, Keszthely, Hévíz, Debrecen, Győr, Kecskemét és Szombathely városok nagy részén is.

 


 

Vissza