Jön a Windows Phone Store

Farkas Norman - 2012. augusztus 8.

Megújult a Windows Phone hivatalos fejlesztői portálja, az App Hub, mely immár a Dev Center nevet viseli. Az újítások a Windows Phone Marketplace-re is kiterjednek, mely a jövőben Windows Phone Store néven várja vásárlókat.

A fejlesztők elfelejthetik az App Hubot, ugyanis a Microsoft átnevezte és kissé át is alakította a Windows Phone fejlesztői központját. A Windows Phone Dev Center új dizájnnal, hírekkel gazdagítva várja a látogatókat egy új webcímen, ám a hatalmas változtatások ellenére senkinek nem kell újra regisztrálnia magát.

A Dev Center nagy előnye, hogy a fejlesztők 178 országból csatlakozhatnak hozzá, ingyenes alkalmazásaikat 191, fizetős szoftvereiket pedig 115 országból érhetik el a felhasználók. Említést érdemel az alkalmazáson belüli vásárlások, illetve a PayPal alapú fizetés lehetősége is, ám előbbi csak a Windows Phone 8 alapú masinák számára lesz elérhető, a WP 7.8 frissítéssel bíró masinákra nem.

A felhasználók számára az egyik legszembetűnőbb változás az lesz, hogy a Windows Phone Marketplace eltűnik, s a Windows Phone Store jelenik meg helyette. A névváltás nem véletlen, hiszen a számítógépekre és tabletekre szánt tartalmakat kínáló piactér a Windows Store nevet kapja.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza