A Sony Xperia Tablet S táblagéppel közösen lepleződtek le a Sony Xperia T, V és J mobilok

Kütyü Magazin - 2012. augusztus 29.

Ahogy várható volt, a Sony bemutatta legújabb Xperia okostelefonjait az első Xperia Tablet-jével együtt az IFA Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Szakvásár keretein belül. Az Xperia T és a vízálló Xperia V a HD élményt ötvözi az NFC általi “One touch” megosztással és a díjnyertes “arc dizájnnal”, az Xperia J-t pedig 4 colos  kijelzője teszi egyedülállóvá kategóriájában.

Az Xperia T, mely a legújabb James Bond moziban – Skyfall – is szerepel majd, a vállalat legújabb zászlóshajója. Ez az okostelefon a Sony legjobb HD kijelzőjét és kameráját, valamint az NFC által támogatott ’One touch’ technológiát kínálja a felhasználóknak.

Az Xperia V - melyet akár LTE hálózaton is használhatunk majd - az Xperia T számos nagyszerű tulajdonságával rendelkezik, ezen felül pedig megkapta az okostelefonoknál elérhető legmagasabb szintű vízállósságot is.  Az Xperia J megnyerő dizájnja és kategóriájában kiemelkedő kijelző mérete révén kiválóan ötvözi a stílust a megfizethetőséggel. Az „Xperia élmény” pedig elsőként az Xperia Tablet S készülék révén lép be a táblagépek világába. Egyébként mindhárom készülék (Xperia T, V és J) ugyanazt a vékony, íves dizájnvonalat követi, mely a díjnyertes Xperia arc illetve Xperia arc S készülékeknél mutatkozott be.

Az Xperia T várhatóan októbertől, míg az Xperia J az év utolsó negyedévében lesz elérhető. Az Xperia V nem kerül hazai forgalomba.

 „Az idei IFA kiállítás fontos mérföldkő mind a Sony, mind a Sony Mobile Communications életében. Az Xperia okostelefonok a Sony mobilstratégiájának középpontjában állnak, melynek lényege, hogy a felhasználók minél egyszerűbben csatlakozhassanak egy olyan szórakoztató világhoz, melyben a különböző készülékek egységes felhasználói élményt nyújtanak” – nyilatkozta a Sony Mobile Communications elnök vezérigazgatója Kunimasa Suzuki.

A Sony legjobb kijelzőjének, kamerájának és kapcsolódási képességeinek köszönhetően, az Xperia T és az Xperia V okostelefonok felhasználói a HD élményt mostantól bármilyen megjelenítőn, szinte bármikor élvezhetik.

A médiaalkalmazások (“WALKMAN”, Album és Filmek) számos szórakoztató szolgáltatással kapcsolják össze a Sony technológiáit, valamint szerves részét képezik annak a felhasználói felületnek, mely az Xperia okostelefonokon, tableteken és VAIO PC-ken kínál egyedülálló szórakozási élményt.

- A “WALKMAN” alkalmazásban a Sony ClearAudio+ módnak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél tisztább hangokat élvezhetnek a zeneszámok lejátszása során. Ezen kívül rengeteg zenét érhetnek el az alkalmazás segítségével, legyenek azok a PC-n tárolt számok, vagy a Facebook barátok által “lájkolt” slágerek.

- Az Album alkalmazás az intuitív kezelői felületet (melyben a felhasználó nézegetheti, rendezheti vagy megoszthatja képeit) ötvözi a közösségi albumokkal, mint például a Facebook.

- A felhasználók a videó tartalmakat kiváló kép- és hangminőségben élvezheti a Filmek alkalmazás segítségével, valamint lehetőségük nyílik a Gracenote adatbázisában található filmértékelések elérésére is.

Az Album és a Filmek alkalmazásokkal a felhasználók az otthoni média szervereken tárolt képeiket és videóikat a távolból is elérhetik.

‘One touch’megosztás

A Sony komoly hangsúlyt fektet az NFC technológiára is, mely már nem csak a mobil fizetésekben és e-jegyekben jelenik meg. Mostantól a felhasználók hosszas párosítási beállítások nélkül, csupán egy érintéssel tudják zenéiket és fényképeiket azonnal a különböző NFC képes Sony készülékekkel lejátszani. Az Xperia T és Xperia V tulajdonosok például vezetékek nélkül tudják továbbítani (streamelni) zenéiket, a szintén az IFA kiállításon bemutatott Sony SRS-BTV5 NFC-képes hangszóróra.

 

Részletek és képgalériák a második oldalon!

 

Kulcsszavak: Xperia, Sony, IFA
Vissza