LG T385 mobiltelefon - Egyszerűen közösségi

Kütyü Magazin - 2012. szeptember 13.

Az LG legújabb mobilja a LG T385 a gyártó saját szoftverét futtatja és a közösségi oldalakat használókat célozza meg. A készülék Facebook, Twitter elérést, Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatot, valamit több nap készenléti időt kínál, mindezt három színben. A mobil a Blue Mobile kínálatában és a Saturn üzleteiben kapható jelenleg.

Az LG legújabb Magyarországon kapható mobiltelefonja a gyártó saját operációs rendszerével fut, ami annyit tesz, hogy nem okostelefon, hanem az úgynevezett feature mobilok táborát erősíti. Elég merész lépés a gyártótól, hogy az "okostelefonok korában" előrukkol egy "butamobillal", melyet ráadásul a közösségi hálókon csüngő fiataloknak szán. Ha én fiatal lennék, szinte biztos, hogy inkább egy megfizethető, de nagyobb szabadságot biztosító okostelefon mellett tenném le a voksomat, de ez csak az én szubjektív véleményem. Elképzelhető egyébként, hogy sok olyan egyén van a célközönségben, akik pont az LG T385 erősségeire buknak (például a szuper üzemidő), s nem is éreznék a valódi okos funkciók hiányát.

Ahogy fent említettem, a készüléket közösségi kapcsolattartásra optimalizálta a gyártó, így elérhetők rajta olyan népszerű oldalak, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube. Ehhez nyújt segítséget a Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolat. A 3,2 inches érintőképernyőn kényelmes a weben történő böngészés és az üzenetek olvasása egyaránt. Az On Screen Phone funkció egy remek megoldás, használatával egyszerű áthúzással oszthatók meg tartalmak a telefon és a PC között, illetve hosszabb üzeneteke is könnyebb a számítógép billentyűzetén írni. A Live Update funkció abban segít, hogy ne maradjunk le semmiről, hiszen a fícsör értesít a Facebook és Twitter frissítésekről. Az időjárást és az elmulasztott hívásokat pedig a „Weather widget” és a „Missed Call Alert” jelzik.

Az LG legutóbbi formatervezési irányzatát a szögletes kialakítás jellemzi, amit a T385 esetében a készülék oldalán húzódó metál élek formálnak egyedivé. A mobil fogását a lekerekített hátlap teszi kényelmessé, az előlapon pedig a képernyőt 10,7 mm-es keret veszi körül. Az LG T385 fehér, fekete és borvörös színekben lesz elérhető a magyar vásárlók számára.

A készülék ára értékesítési csatornánként változik, átlagban cirka 20 000 forint körül alakul.

 

LG T385 - Főbb termékjellemzők

Ÿ   Hálózat: 850/900/1800/1900

Ÿ   Méret: 103 x 59,5 x 10,7 mm

Ÿ   Súly: 96g (akkumulátorral együtt)

Ÿ   Kijelző: 3,2 inches, TFT kapacitív érintőképernyős QVGA

Ÿ   Operációs rendszer: LG A-osztály (2.n)

Ÿ   Memória: 2GB / 1GB, 50 MB (Micro SD kártyával 16 GB-ig bővíthető)

Ÿ   Kapcsolat: Bluetooth, Wi-Fi

Ÿ   Kamera: 2M FF

Ÿ   Akkumulátor: akár 560 óra készenléti és 15 óra beszélgetési idő

Vissza