Bemutatkozott a ZTE Nubia Z5

Farkas Norman - 2012. december 28.

A ZTE hivatalosan lerántotta a leplet legújabb androidos csúcsmobiljáról, a Full HD kijelzővel, négymagos processzorral és bivalyerős akkuval felvértezett Nubia Z5-ről. A fekete és fehér árnyalatban megjelenő újdonságból egy exkluzív, titán burkolatú kiadás is készül.

A kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró készülékeiről ismert ZTE bemutatta legújabb csúcsmodelljét, mely a HTC Butterfly és az Oppo Find 5 példáját követve egy 5 hüvelykes Full HD megjelenítőt visel az előlapján. A Nubia Z5 névre keresztelt újdonság egyéb téren is egy szinten van a konkurens zászlóshajókkal, felszereltsége a korábbi pletykáknak megfelelően igen ütősre sikeredett.

Az Android 4.1.1 Jelly Bean rendszer köré épülő telefon meghajtásáért egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor felel, amit 2GB RAM, 32GB belső tárhely, Bluetooth, NFC, GPS és WiFi modul, valamint HSPA+ modem egészít ki. A készülék 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású IPS kijelzője fölött egy 2 megapixeles kamera kapott helyet, a hátlapon pedig egy LED villanóval segített, 13 megapixeles fényleső csücsül. A 138 x 69,2 x 7,6 milliméteres eszköz energiaellátását egy igen erős, 3000mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

A ZTE Nubia Z5 fekete és fehér színben landol az üzletek polcain, ára Kínában 3456 jüan (kb. 124 ezer forint) körül alakul. Érdekesség, hogy a ZTE egy exkluzív, titán burkolatú kiadást és piacra dob a készülékből, melyért 7890 jüant (cirka 282 ezer forint) kell kicsengetni.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza