Reflektorfényben a ZTE Grand S

Farkas Norman - 2013. január 9.

A CES során hivatalosan bemutatkozott a ZTE pengevékony csúcsmodellje, az 5 hüvelykes Full HD kijelzővel és 1,7GHz-es, négymagos processzorral szerelt Grand S. Lássuk, pontosan mit tud felmutatni a kínai újdonság, s méltó ellenfélnek bizonyul-e a konkurens megoldásokkal szemben!

A várakozásoknak megfelelően a Consumer Electronics Show alatt lehullott a lepel a ZTE várva várt csúcsmodelljéről, mely lényegében a Nubia Z5 vékonyabb kialakítású, Kínán kívül is piacra kerülő változatának tekinthető. A Grand S névre keresztelt, 6,9 milliméteres karcsúsággal bíró újdonság ugyan a világ legvékonyabb okostelefonjaként lett bemutatva, jól tudjuk, hogy már az Alcatel One Touch Idol Ultra birtokolja ezt a címet a maga 6,45 milliméter vastag házával. Sebaj, a ZTE versenyzője még ezzel a kis felsüléssel maga mögött is sikeressé válhat, hiszen mindent megtalálunk a tarsolyában, amit egy 2013-as csúcsmodellben el tudunk képzelni.

A Grand S működéséért egy 1,7GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely, LTE modem, valamint WiFi, GPS és Bluetooth modul egészít ki. A telefon előlapján egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő figyel, mely fölött egy 2 megapixeles kamera kapott helyet. A hátlapon egy 13 megapixeles képalkotó egységet találunk egy LED villanó társaságában.

A MiFavor UI kezelőfelülettel felturbózott Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő eszköz energiaellátását egy 1780mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely nem kecsegtet rekord hosszúságú üzemidővel. Talán célszerűbb lett volna egy izmosabb telepet alkalmazni (mint például a Huawei Ascend D2-ben) az erős processzor és a hatalmas megjelenítő étvágyának kielégítésére.

Külsejét tekintve a Grand S egy igen kecses masina,szerintünk szupervékony burkolatán itt-ott visszaköszönnek a HTC modelljeinél látott stíluselemek. A készülék fehér, matt fekete, kék, vörös, lila és sárga színben is meg fog jelenni, ami egyértelművé teszi, hogy célcsoportjába a fiatalok is beletartoznak.

A ZTE Grand S piaci premierje 2013 első negyedévének vége, azaz március felé várható Kínában, később pedig egyéb régiókban is felkerülhet az üzletek polcaira. Egyelőre rejtély, hogy mennyit kell majd kicsengetni a telefonért.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza