Alcatel One Touch Pop sorozat - A méret a lényeg?

Farkas Norman - 2013. január 9.

Három különböző méretben érkeznek az alsó-közép kategóriás Alcatel One Touch Pop sorozat modelljei, így nem kétséges, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet közülük.

Az idei CES során kiderült, hogy az Alcatel márkanevet birtokló kínai TCL igen gazdag portfólióval szeretné képviselni magát a mobilpiacon. Tegnap beszámoltunk az Alcatel One Touch Idol és Idol Ultra modellekről, melyek elsősorban hihetetlen karcsúságuk miatt érdekesek, ma pedig a négy további újdonságot nézünk meg.

Ebben a cikkben a belépő szintet, illetve a középkategória alsó szegmensét képviselő One Touch Pop sorozatról lesz szó, melynek tagjai átlagos felszereltséggel bírnak ugyan, de cserébe alacsony áron állnak a felhasználók rendelkezésére, ráadásul különböző méretűek, így az is megtalálhatja köztük leendő "társát", aki a "nagyképű" mobilokra bukik, s az is, akit inkább a kompakt kialakítás vonz.

 

Alcatel One Touch T'Pop

A sorozat legkisebb tagja az iPhone 4-gyel megegyező méretű, azaz 3,5 hüvelykes érintőképernyővel bír, igaz esetében csak 480 x 360 pixel (HVGA) felbontásról beszélhetünk. Az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszert futtató jövevény emellett 1GHz-es processzort, 256MB RAM-ot és LED villanóval segített 3 megapixeles kamerát tudhat magáénak, tehát egy igen harmatos hardverrel ellátott belépő szintű okostelefont testesít meg.

Alcatel One Touch S'Pop

A sorozat következő tagja az S'Pop-hoz hasonlóan 3,5 hüvelykes HVGA kijelzőt birtokol, ám fedélzetén már az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az S'Pop meghajtásáért egy 1GHz-es processzor és 512MB RAM felel, képalkotási képességeit pedig egy 3,2 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi-, illetve egy VGA előlapi kamera határozza meg.

 

Alcatel One Touch M'Pop

Az M'Pop hátlapjára már 5 megapixeles kamera került, előlapját szemlélve pedig egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyővel találjuk szembe magunkat. Ennél a modellnél is egy 1GHz órajelű processzor, valamint 512MB RAM felel az Android 4.1 Jelly Bean rendszer gördülékeny működéséért.

Alcatel One Touch X'Pop

A sorozat legütősebb tagja a már januárban piacra kerülő X'Pop, melynek előlapján egy 4,5 hüvelykes, 960 x 540 képpont megjelenítésére alkalmas (qHD) érintőképernyő feszít. A telefon csak a sorozaton belül nevezhető csúcsmodellnek, hiszen a kétmagos, 1GHz-es processzorból, 512MB RAM-ból és 5 megapixeles kamerából álló felszereltsége messze elmarad a vele szinte egy időben bemutatott nagyágyúkétól.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza