Elbaltázott telefondizájnok

Czipperer Dia - 2013. február 18.

Nem jó, ha két különböző telefon nagyon hasonlít egymásra – már-már plágiumgyanús és unalmas is. Mindig az egyedire törekednek a gyártók, ám ez néha nagyon rosszul sül el. A túlzottan egyéni design nem mindig főnyeremény.

Muszáj kiemelkedni a tömegből, ez minden gyártó alaptörekvése. A „wow”-hatás elérése a cél, így nem szabad beállniuk a sorba. A kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt, ami azonban néha túlságosan is feszegeti a határokat. Egyre változatosabb és izgalmasabb ótelefondesignokba botlunk, ám némelyikük nem feltétlenül pozitív értelemben váltja ki a „wow”-hatást. A CNET 7 olyan próbálkozást mutat be, amelyek eléggé balul sültek el, ezekből szemezgettünk.

A két képernyő nem mindig több mint az egy. A Kyocera Echonál semmiképpen sem jött be a dupla kijelző. De hát ki szereti, ha egy vastag „vonal” osztja ketté a képernyőt!?


Azt mondják, az egyre kisebb telefonok hódítanak. Úgy látszik a HP Veer esetében túllőttek a célon. Nemcsak az érintőképernyő billentyűzetét nehéz kezelni a méret miatt, a töltője és a fülhallgató portja sem szabványos. Helytakarékosság szempontjából 10 pont, de valójában már túl kicsi ahhoz, hogy használni tudjuk.

Az LG Intuition is érdekes megoldást alkalmazott. A gyártók úgy gondolták – ahogy korábbi modelleknél is –, hogy a készülék érintőceruzával is működtethető legyen. Igen ám, csak egy valamit felejtettek el, magát a ceruzát.


Nézd meg a többi négy példát a CNET-en, bár gyaníthatóan ennél jóval több dizájnfiaskóra bukkannánk, ha nagyon a mélyére ásnánk a kérdésnek.


Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: design, mobil
Vissza