Világszerte elérhető a Sony Xperia Tablet Z

Kütyü Magazin - 2013. február 25.

A Sony Mobile a Mobile World Congress alkalmából bejelentette, hogy Xperia Tablet Z készüléke, mely a világ jelenleg legvékonyabb prémium kategóriájú 10” táblagépe, 2013 második negyedévében világszerte elérhetővé válik.

Prémium formatervezésű tablet

Az Xperia Tablet Z a legmagasabb minőséget képviselő, 10,1”-os LTE képes Android tablet a piacon. A készülék ugyanazt az OmniBalance dizájnt követi, mint okostelefon testvére az Xperia Z. Az Xperia Tablet Z a jelenlegi legvékonyabb és legkönnyebb táblagép a maga 6.9 milliméteres vastagságával, és 495 gramm tömegével. Fekete és fehér színben, valamint LTE és WiFi verzióban érhető el. Ez az első tablet, amely a Qualcomm szupergyors, négymagos aszinkron Snapdragon™ S4 Pro processzorával rendelkezik, továbbá megkapta az eddigi legmagasabb vízállósági védelmet is a tabletek között (IP55 & IP57), így a váratlan vízcseppek, illetve fröccsenések sem okozhatnak problémát.

 „Az Xperia Tablet Z a szórakozás egy teljesen új szintjét kínálja a táblagép kivételes funkcióinak, a készülékek közötti kapcsolódási lehetőségeknek és az egységes felhasználói felületnek köszönhetően. A prémium kategóriás Andorid eszközök piacán való vezető szerep elérésére irányuló törekvéseink testesülnek meg az Xperia Tablet Z táblagépben. Az Xperia Z okostelefon alapjaira támaszkodva, a készülék kivételes funkcióit és formatervezési megoldásait optimalizáltuk a táblagépek világára” – mondta Kaz Tajima, aki a Sony Mobile Communications Corporate Vice President, Head of UX Creative Design and Planning pozícióját tölti be.

Egyesített Sony technológiák

Az Xperia Tablet Z egységesíti magában a Sony csúcstechnológiáit. A tökéletesen élethű képekért a 10.1”-os HD WUXGA Display és a Mobile Bravia Engine2 meghajtó felel. A Sony fényképezőgép részlegétől a 8 megapixeles „Exmor R for mobile” kamera és a 2 megapixeles előlapi HD kamera került átvételre, melyekkel bármilyen körülmények között kiváló képeket készíthetünk. Az S-Force Front Surround 3D elképesztő hangzást kínál, mely a Sony Clear Audio+ technológiájával, valamint a jobb és bal oldali két hangszóróval kiegészülve tovább fokozza az élményt, bárhogy is tartjuk a készüléket. Az Xperia Tablet Z is rendelkezik a Sony egyedülálló energiagazdálkodási technológiájával, a STAMINA üzemmóddal, melynek használatával jelentősen megnövelhető a készülék készenléti ideje. A WiFi-s verzióba ezen kívül 64GB-os beépített tárhely és SD kártyaolvasó is került.

Zökkenőmentes One-touch kapcsolódás

Az Xperia Tablet Z minden eddiginél több kapcsolódási lehetőséget tartalmaz. A Sony One-touch NFC technológiájával könnyen oszthatunk meg tartalmat tabletről TV-re, tabletről hangszóróra vagy akár telefonról tabletre is csupán egy-egy érintéssel. A One-touch funkció a Sony idei évi készülékeinek egyik fő alkotóeleme, és egyetlen másik szórakoztató elektronikai cég sem rendelkezik annyi NFC-képes eszközzel a piacon, mint a Sony. A beépített univerzális távirányítóval pedig a TV és egyéb Sony eszközök – de más gyártók termékei is – a Xperia Tablet Z táblagépről irányíthatóak. A TV Sideview alkalmazással pedig egy egészen új interaktív televíziózási irányt élvezhetnek a felhasználók.

Sony médiaalkalmazások

A Sony médiaalkalmazásaival – “WALKMAN”, Filmek, Album – a felhasználók egy helyen kezelhetik és nézhetik különböző tartalmaikat.

Xperia Tablet Z kiegészítők

Az Xperia Tablet Z készülékhez számos kiegészítő is elérhető lesz a Sony Centerekben és hivatalos viszonteladóknál, mint például állvány, LCD képernyővédő fólia és a fekete, fehér vagy piros színben elérhető bőr hordozó tok.     

Az Xperia Tablet Z Andorid 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszerrel kerül piacra, mely később az Android 4.2 verzióra frissíthető lesz.

Az Xperia Tablet Z főbb tulajdonságai

- 10.1” HD 1920x1200p WUXGA Display Mobile BRAVIA Engine 2-nel
- S-Force Front Surround 3D
- A 10,1” vízálló tablet készülékháza 6,9 mm vékony és 495 gramm tömegű
- Por- és vízálló kivitel (IP55&IP57) strapabíró üvegborítással
- 1.5 GHz-es asszinkronos négymagos Snapdragon S4 Pro processzor 2GB RAM-mal
- One-touch kapcsolódás NFC-vel
- Egyedülálló OmniBalance dizájn, lekerekített élekkel és tükröződésmentes felületekkel
- 8 megapixeles kamera “Exmor R for mobile” szenzorral és Superior Auto plus-os 2 megapixeles előlapi kamera.
- STAMINA mód a megnövelt készenléti időért

 

Vissza